Home / extra gelden waardigheid en trots krijgen goede bestemming bij saxenburgh groep

extra gelden waardigheid en trots krijgen goede bestemming bij saxenburgh groep

De overheid heeft vanuit het programma Waardigheid en Trots tot en met 2020 extra geld beschikbaar gesteld voor verbetering van kwaliteit van leven in de ouderenzorg. Dit jaar is er 130 miljoen euro uitgetrokken voor kwetsbare ouderen. Dit geld moet besteed worden aan enerzijds zinvolle daginvulling van de cliënten (65 procent en anderzijds deskundigheidsbevordering van medewerkers (35 procent. De Saxenburgh Groep zal in 2017 ongeveer 500.000 euro ontvangen.

“Wij houden ons continu bezig met hoe we het leven van onze cliënten zo prettig mogelijk kunnen helpen inrichten, waarbij de cliënt zoveel mogelijk regie houdt. Wij zoeken steeds de aansluiting bij het normale leven. Het extra geld van de overheid is hierbij een welkome aanvulling. Onze coördinatoren van de wijksteunpunten hebben prachtige plannen ingediend die hier stuk voor stuk een bijdrage aan leveren.” Dat zegt Ineke Otten, als wijkmanager van de Saxenburgh Groep werkzaam in de woonzorglocaties Nijenhaghen en Oldenhaghen in Ommen. Op elke locatie is er extra aandacht voor activiteiten op het gebied van muziek, voeding, beauty, cultuur, natuur en uitstapjes. Maar ook voor individuele aandacht naast de vaste zorgmomenten, zo wordt duidelijk. “Wij mogen het geld namelijk ook gebruiken om meer medewerkers in te zetten.”

Het overgrote deel van de vijf ton is dus bestemd voor een zinvolle daginvulling voor de cliënten. De rest gaat naar deskundigheidsbevordering van medewerkers. Deze scholing moet aantoonbaar bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van leven van de ouderen.

 

Lees ook

Open repetities jeugdgroepen Polyhymnia

LEMELERVELD – Nadat er een periode vooral digitaal contact was, mogen de jeugdleden van Polyhymnia …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.