echtpaar stroeve schuurman 65 jaar getrouwd

  Bertus (85) werd geboren in Nieuwleusen station Dedemsvaart en bezocht na de lagere school de Technische school in Meppel. Hij werkte ruim zeven jaar als timmermanbij aannemersbedrijf Tempelman en vervolgens ruim 35 jaar bij Beverwijkbouw in Balkbrug. De laatste jaren als adviseur keukenbedrijf. Op 60-jarige leeftijd is hij gestopt.

  Het echtpaar woont nu alweer 54 jaar in hun huidige woning die momenteel te koop staat. “Mede door broos wordende gezondheid is het huis en de tuin te groot voor ons. Wij willen graag iets kleiner; het liefst een appartement. Maar we verlaten deze plek wel met pijn in ons hart”, zegt Bertus. Zijn grootste hobby is toch wel zijn vogels (dwerg papagaai agapornis). Daarmee zat hij in Nerdeland aan de top.

  Bertus verrichtte ook veel vrijwilligerswerk, hij bracht onder andere tientallen jaren maaltijden rond voor ‘Tafeltje Dekje’ van nu woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen. Hij was gastheer bij het museum en ook vele jaren voorzitter van de vogelvereniging.
  Aaltje (83) werd eveneens geboren in Nieuwleusen. Na de lagere en huishoudschool werkte zij bij een gezin en veel thuis op de boerderij. Zij is een bezige bij en vooral handvaardig. En zij mag graag in de tuin werken. Beide bewaren een hele mooie herinnering aan de vele fietsvakanties in Nederland, van hotel naar hotel.

  Het echtpaar leerde elkaar kennen bij een toneeluitvoering van jongens/meisjesvereniging. “Achter de coulissen op het podium” zeggen beide lachend. “En het toeval wilde dat we na afloop ook nog dezelfde kant op moesten fietsen naar huis.”

  Het echtpaar heeft twee kinderen (jongens), zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. “Wij realiseren ons dat 65 jaar een hele lange tijd is, maar we zijn elkaar nog lang niet ‘zat’, wordt lachend opgemerkt. We vieren het feest zaterdag met een besloten receptie in het ‘t Witte Peerd en daarna gaan we lekker eten met de familie.”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.