duiventriomf voor jan hengelaar en willem tuten

  Allereerst een vitessevlucht vanuit de Belgische plaats Duffel, gelegen op hemelsbreed 209 kilometer van de Vechtstad. Hier was het een duif van Jan Hengelaar welke razendsnel als eerste aantikte. In verband met een regenzone werd de lossing uitgesteld tot 13.30 uur. De prijspakker van hengelaar viel om 15.26 uur op de klep van zijn thuishok aan de Stationsweg en bezorgde zijn baasje de tweede overwinning van dit jaar. De winnende duif behaalde een omgerekende snelheid van 105 kilometer per uur, ongehoord snel.

  Voor het tweede concours werden de duiven vervoerd naar Bergerac, voor een overnachtingvlucht over liefst 956 kilometer. In deze Franse stad kregen de duiven eveneens op zaterdag, om 13.00 uur, de vrijheid. Om 07.55 uur in de vroege zondagochtend viel de eerste duif op de klep van Willem Tuten, aan de voet van de Lemelerberg in het buurtschap Dalsmholte. Ook dit duifje behaalde een hoge gemiddelde snelheid van 90 kilometer per uur.

  De eerste tien van het concours Duffel: Jan Hengelaar 1, 7 en 9; Gebroeders Ramaker 2 en 3; Gerard Wolters 4, 5 en 8; Piet Harmsen 6 en 10

  De eerste tien van de overnachtingvlucht Bergerac: Willem Tuten 1, 2, 4 en 8; Jan Emmink 3 Jan van der Veen 5, 6, 7 en 10; Marinus Steen 9.

  Voor de oude duiven zit het vliegseizoen er op. Vanaf komend weekeinde week is de jonge garde aan de beurt om te laten zien of er toekomstige kampioenen bij zitten.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.