douwe bob komt naar het bostheater in ommen

  Tekst: Willem Lampe

  De programmeurs van het Bostheater houden angstvallig de buienradar in de gaten. Schietgebedjes naar boven. Pluvius, hou je in. Alsjeblieft, geen hemelwater! Dat kan natuurlijk maar zo wat toeschouwers schelen, het doet wat met je humeur en boven al; bij zonnige muziek hoort zonnig weer.

  Douwe Bob is bij iedereen bekend als deelnemer van het Eurovisie Songfestival, maar buiten dat is er meer. Veel meer! Vorig jaar mei verscheen alweer het derde zilveren schijfje van de succesvolle Amsterdammer. ‘Fool Bar’, vernoemd naar zijn thuisbar in De Pijp.

  Na zijn doorbraak, enkele jaren terug, volgden de hoogtepunten elkaar in moordend tempo op. Na de succesvolle samenwerking met Anouk, welke de hit ‘Hold Me’ opleverde, stoot zijn tweede album ‘Pass It On’ gelijk door naar de hoogste stek de Album Top 100. De zomerhit ‘Sweet Sunshine’ is niet van de radio te branden en met zijn band speelt hij voor uitverkochte zalen en op megafestivals door het hele land. Vorig jaar vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm met z’n hit ‘Slow Down’. Daarnaast stond Douwe Bob Posthuma op Pinkpop en kreeg een Edison in de categorie ‘beste popartiest’.

  De successen hebben hem niet verzadigd gemaakt, getuige zijn verklaring. “Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek. Een ding is zeker, het moet altijd eindigen in een groot feest, want live spelen is het mooiste wat er is.”

  Maak het mee en koop tickets. In de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera (25 euro exclusief servicekosten) en ’s avonds aan de kassa 30 euro.

  Kijk voor meer informatie op www.bostheaterommen.nl.