Home / diepenheimse band the grand east gratis te zien in bostheater

diepenheimse band the grand east gratis te zien in bostheater

Tekst: Willem Lampe

Het lommerrijke plaatsje Diepenheim ligt in de overgangszone van Twente naar de Achterhoek, verscholen achter eeuwenoude eikenbossen, glooiende akkers en grazige weiden. Een slaperig kunstenaarsdorp, waar de tijd stil lijkt te staan. Maar schijn bedriegt. Het broeit onderhuids. Het best bewaarde geheim van dit toeristische pareltje? De controversiële cabaretier André Manuel! Nou, die is wel bekend toch? Echter, jongeren uit het even kunstminnende als idyllische dorpje, gelegen in de driehoek tussen Goor, Neede en Lochem, kunnen meer dan motorcrossen, achter de meiden aanjagen en grote pullen bier drinken. Wat te denken van muziek maken.

Neem Arthur Akkermans. De charismatische frontman van de band The Grand East. Nooit van gehoord misschien, maar wellicht dat Texas Radio een lichtje doet branden. Natuurlijk, een nummer van The Doors zullen ouderen onder ons zich wellicht herinneren. Klopt voor honderd procent, maar ook de naam van een veelbelovend bluesbandje uit het oosten des lands. De jonkies uit het grensplaatsje tussen Overijssel en Gelre liepen na een daverende start vast in het zompige bluesmoeras. Het genre was te eng, te beperkt. Gekozen werd voor een nieuwe naam en een nieuwe koers, van blues naar rock ’n soul.

Het eerste geesteskindje van The Grand East kreeg als titel Movano Camarata. Een dijk van een album. Luister naar de opener Kiss The Devil. De gierende gitaar, het spannende, pompende en dreigende ritme van bas en drums, de Hammond begint warm te draaien…, en dan…, dan begint Arthur Akkermans te prediken. Hij brengt zijn verhaal zó overtuigend over, dat je er niet los komt ervan! Toch is The Grand East meer dan alleen een frontman met muzikale ondersteuning. Het is een commando, een squad; bluesy, rauw en soulvol. De invloeden van The Almann Brothers, The Doors en Captain Beefheart klinken ontegenzeggelijk door, maar deze referentiekaders mogen worden opgevat als een welgemeend compliment. Ga dat zien, ga dat horen!

Er is gelegenheid te parkeren in de nabijheid van het amfitheater. De route is vanaf de ingang van de camping de Besthmenerberg met pijlen aangegeven. Zie ook website www.bostheaterommen.nl met hierop een link naar de site van The Grand East.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Krantenkoppen

Wij lezen twee kranten, één om de realiteit in de wereld te ervaren en de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.