Home / dalfser ondernemers tonen visie en lef

dalfser ondernemers tonen visie en lef

“Natuurlijk was het jammer dat Ruud niet kon komen, hij zou ons laten zien wat maakt dat bepaalde ondernemers het tien keer beter doen dan anderen, die in het zelfde schuitje zitten,” liet de organisatie weten, “Hij heeft een talent voor het vertalen van de impact van trends en ontwikkelingen. Maar we hadden meer inspirerende sprekers!: drie Dalfser ondernemers, Raymon Koggel van Timberprint B.V., Marianne Maat van By Mölle en Erdy Jansen van Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven. Zij lieten middels de Pecha Kucha presentatiemethode zien hoe zij hun bedrijven door effectief leiderschap en met ‘Visie & Lef’ hebben vormgegeven.”
Gemeente Dalfsen en ZP Dalfsen organiseerden deze bedrijvencontactavond. Na een heerlijk buffet werd eerst een filmpje van Café Noir | film & web vertoond waarin verschillende Dalfser ondernemers vertelden over visie en lef in hun ondernemerschap: “Een eigen onderneming moet je willen.” En: “Denk er goed over na, dan kan het niet mis gaan” maar ook: “Enerzijds is kennis van zaken en gezond verstand nodig, anderzijds creativiteit en enthousiasme” en meer opmerkingen vanuit ervaring werden door hen gedeeld met het publiek. Dit filmpje is (binnenkort) te vinden op Youtube en www.zpdalfsen.nl.
Daarna werden de drie ondernemers door Marieke Janus, voorzitter van ZP Dalfsen, uitgenodigd om hun verhaal te delen. In een presentatie in 20 afbeeldingen en in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding werd daarbij precies 20 seconden getoond. Deze Pecha Kucha bracht de sprekers meteen tot de kern. Zo gaf Raymon aan dat de bank hem tot drie keer toe voor gek verklaarde toen hij op 23 jarige leeftijd een anderhalf ton kostende printer wilde kopen. Nu is hij 29 jaar, mocht voor de serie Boer zoekt Vrouw 2012 vijf portretten van de boeren op hout printen en won in 2014 de prijs voor de beste startende webwinkel van Nederland. “Ik dacht dat ik alles beter wist maar leer te luisteren. Ik moest ontzorgd worden om aan andere ideeën te kunnen werken, kreeg inzicht door een coach en heb een team om mij heen die me niet altijd gelijk geeft. Het product is nu van ons, als team.” Op de vraag: ‘Hoe hou je balans tussen wat je leuk vindt en het rendabel maken van je onderneming?’ gaf Raymon evenals Marianne aan dat je groeit in keuzes maken, keuzes die vaak ook op gevoel en intuïtie gemaakt worden. “Het motto van By Mölle is bewust leven. Je kiest voor fijne, natuurlijke en duurzame materialen en voor een betere wereld. Maar dat betekent wel constant innoveren want we zijn er nog lang niet. Jaarlijks gooien we in Nederland 210.000 kiloton textiel weg. We willen graag deze enorme afvalberg verminderen en er aantrekkelijke producten van maken van hoge kwaliteit. De website is een heel belangrijk middel om de producten die onze filosofie onderschrijven te verkopen, wereldwijd! We hopen meer By Mölle huisjes te creëren want daar valt alles samen… door er te logeren kan je By Mölle zelf ervaren.” Erdy Jansen vertelde eveneens over de passie van het bedrijf: technologische innovatie. Maar ook: de ontwikkeling van het personeel. “Durven, dromen, doen! Ook toen de drijvende kracht wegviel door ziekte, en de crisis in de bouw toesloeg. Als dan de wind weer in de zeilen komt, vier je de kleine successen samen. Je maakt het bedrijf samen klaar voor de toekomst, door bijvoorbeeld een intensief opleidingstraject. Zo leiden we ook statushouders op die vaak maar wat graag aan het werk willen.”
Wethouder Agricola nam nog even het woord en liet weten dat ondernemers belangrijk zijn voor de gemeente: “Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, innovatie en productiviteit en dragen daarmee bij aan de welvaart en welzijn. Ondernemen begint bij ambitie en je hebt visie en lef nodig, ook om buiten de lijntjes te kleuren. De successen behaal je door samen te werken, door te zorgen dat je het ondernemersklimaat optimaliseert met elkaar. Deze drie prachtige verhalen laten weer zien dat Dalfsen de plek is waar het gebeurt. Laten we er samen voor zorgen dat het zo blijft!”

 

Lees ook

Programma Ribs & Blues grotendeels rond

RAALTE – De line-up voor Ribs & Blues in Raalte is grotendeels rond. De Britse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.