Home / dalfsen vraagt aandacht voor veiligheid op parallelwegen hessenweg

dalfsen vraagt aandacht voor veiligheid op parallelwegen hessenweg

De gemeente Dalfsen blijft aandacht vragen om spoedig de knelpunten op de N340 bij de spoorwegovergang en de aansluiting op de A28 aan te pakken. Maar dit alles mag volgens hen niet ten koste gaan van de veiligheid op en de leefbaarheid langs de parallelwegen van de weg én een zorgvuldig proces en goede communicatie met aanwonenden en bedrijven.

Vooral voor het tracédeel van de aansluiting Ankummerdijk tot knooppunt Varsen zijn veel minder maatregelen voorzien dan in het PIP van 2012. Wel wordt het aantal aansluitingen op de hoofdrijbaan van de N340 beperkt. Hierdoor neemt op sommige delen van de parallelwegen de verkeersintensiteit fors toe. Deze parallelwegen worden nu niet of nauwelijks aangepast. Dit kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid op en de leefbaarheid langs de parallelwegen vindt de gemeente. Vanuit de gemeente wordt daarom in de zienswijze een aantal opties aangegeven die dit zouden kunnen verbeteren of waar de provincie zeker nog waarborgen moet stellen in het PIP.

Zo wil de gemeente graag onderzocht zien of het verleggen van de aansluiting van de Ankummerdijk naar de Engellandweg niet tot de mogelijkheden behoort. Ook vraagt het college van B&W van Dalfsen de aandacht voor de hogere verkeersintensiteiten en veiligheid op het gedeelte tussen de Welsummerweg en Oudleusen.

Daarnaast heeft het college nog wat vraagtekens bij de leefbaarheid en veiligheid van een aantal woningen dat met deze herziening van het PIP weer ‘terug‘ worden bestemd. Deze woningen moesten wijken om de plannen voor de N340 te realiseren maar hoeven door de heroverweging van de plannen nu niet meer weg. Enkele woningen staan echter wel op zeer korte afstand van de N340 en de parallelwegen.
In september komt het ontwerp PIP N340 ook nog aan de orde in de gemeenteraad van Dalfsen.

Lees ook

Verras een mantelzorger

DALFSEN – Tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november worden zo’n 500 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.