Home / csi ommen overspoeld door wereldtop springruiters

csi ommen overspoeld door wereldtop springruiters

Vrijwel de gehele Nederlandse top waaronder Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Willem Greve, Marc Houtzager, Wout-Jan van der Schans, Jur Vrieling, Sanne Thijssen, Gert-Jan Bruggink is van de partij en krijgt stevige concurrentie uit het buitenland.

“Marcus Ehning en Rolf-Göran Bengtsson hebben al eerder bij ons gereden en komen weer terug. Daar zijn we erg blij mee”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert die samen met zijn jongere broer Frank Schuttert in de organisatie zit en zelf ook deelneemt. Frank, de nummer 150 op de wereldranking, hoopt net als vorig jaar de Grote Prijs te winnen.

Peder Fredericson (individueel zilver in Rio de Janeiro), Steve Guerdat (individueel goud in Londen), Piergiorgio Bucci, Malin Baryard-Johnson, Reed Kessler, Felix Hassmann, Shane Breen, Yuri Mansur, Angelie von Essen en Ibrahim Bisharat zijn er ook bij. ‘s Werelds beste ruiters uit landen van Amerika tot Jordanië van Zweden tot Brazilië.

Dringen geblazen
“Het was echt dringen geblazen om de startplekken. We willen geen langdradige viersterrenrubrieken, dus konden we niet teveel ruiters aannemen. Een luxe probleem. We hebben ook eensterrenrubrieken en daar is ook al zoveel animo voor. Echt apart”, is Hendrik-Jan Schuttert bijna verwonderd.

Met meer prijzengeld en de upgrade van drie- naar viersterren hoopt initiatiefnemer Jan Schuttert dat CSI Ommen in de toekomst hét concours wordt waar topruiters naar uitkijken. “Een wedstrijd waar ze graag terugkomen.” Alles lijkt erop dat die tendens nu al is ingezet.

Kijk voor meer informatie op www.csiommen.nl

Lees ook

Trainersduo bij USV

NIEUWLEUSEN – Voetbalvereniging USV uit Nieuwleusen maakte op de online nieuwjaarsreceptie de opvolgers van trainer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.