Home / countrysongs van maurice van hoek vullen het bostheater

countrysongs van maurice van hoek vullen het bostheater

Maurice van Hoek, een muzikant die op 25 januari 1992 het levenslicht zag in Rotterdam. Puur omdat de ooievaar gemakzuchtig was en te beroerd om naar Nashville te vliegen. Dan zelf maar deze route gekozen op latere leeftijd. Ergens in 2015 maakt hij een lange neus naar zijn docenten van het conservatorium en stapt op het vliegtuig naar de States. Tijdens een drie maand durende rondreis door Amerika ervaart Maurice dat countrymuziek zijn leven is. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.” Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Tijdens zijn zwerftocht schrijft hij liedjes over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor het wonderschone debuutalbum ‘Live Forevermore’.

Wie zijn eerste geesteskindje beluistert, waant zich vanaf het openingsnummer ‘I’ll Be On My Way’ direct in countrysfeer. Met de ogen dicht is het alsof Stephen Stills en Joe Walsh voor je neus staan te spelen. Het nummer schetst een goed beeld van de muzikale richting die Van Hoek met het album in slaat, een krachtig verdeelde mix van instrumenten die met de grootste zorg en emotie zijn ingespeeld, gecombineerd met de intense, breekbare stem van Maurice van Hoek. Het is moeilijk voor te stellen dat mensen niet geraakt worden door nummers als ‘Pursue Your Star’ of ‘Every Hour, Everyday’. Het zijn intieme songs, die kippenvel opleveren. Dusss…, om een lang verhaal kort te maken: Maurice van Hoek heeft met ‘Live Forevermore’ indrukwekkend en kwalitatief hoogstaand werk afgeleverd.

Te zien voor nop in het bostheater van Ommen. Met name liefhebbers van de Eagles, Joni Mitchell, James Taylor, Bob Dylan, Willie Nelson en Crosby, Stills & Nash mogen deze countryvertolker uit Rotterdam niet missen. Info voor de agenda: zaterdag 29 juli, vanaf 21.00 uur. Auto’s, brommers en fietsen kunnen in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. De route is vanaf de ingang van camping de Besthmenerberg met pijlen aangegeven. Zie www.bostheaterommen.nl.

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.