bouw en installatiebedrijf gemeentewerf en brandweerkazerne dalfsen bekend

  Op woensdag 12 juli werd de officiële opdrachtbevestiging ondertekend door verantwoordelijk wethouder Klaas Agricola en de twee aannemers. Het geheel zal eind 2017 worden opgeleverd.

  Wethouder Agricola over de uitkomst van de aanbesteding: “Ik ben blij dat het bedrijfsleven in de gemeente deze klus gaat klaren.” Het in Lemelerveld gevestigde ingenieurs- en adviesbureau Archetex B.V. heeft afgelopen halfjaar het complete ontwerp voor de te verbouwen gemeentewerf en brandweerkazerne gemaakt. Daarnaast heeft Archetex in samenwerking met het bedrijf Kamperman uit Groenlo, adviseurs in installatietechniek, bekeken welke duurzame technische installaties geplaatst moeten worden.

  Duurzaam gebouw
  Eind dit jaar moet het vernieuwde gebouw worden opgeleverd. Na de grote verbouwing ontstaat er een duurzaam gebouw met meer stallingsruimte voor voertuigen en machines van de gemeente. Daarnaast wordt het pand geïsoleerd en wordt de gevelbekleding en het dak vernieuwd. Binnenin moet veruit het meest gebeuren; kantoren, kantine, kleedruimtes en de sanitaire voorzieningen krijgen allemaal een nieuwe, meer logische plek in het gebouw. De nieuwe indeling van het pand biedt genoeg ruimte voor alle medewerkers van de Buitendienst en Stichting Dalfsen Werkt. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen en het pand wordt met een biomassaketel verwarmd.

  Foto’s: Gemeente Dalfsen

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.