bissingh straalde onder zomerzon

  “Ommen Got Talent” zeg maar. De één liet zijn of haar sportieve talent zien als lasergamer, judoka of gymnast. Ondernemers, veelal sponsoren van de Ommer Bissingh lieten het publiek kennis maken met hun bedrijf en welke specifieke talenten zij in huis hebben. Dat ondernemen veel weg heeft van topsport bewijzen de horecatijgers op de dik gevulde terrassen de hele dag. Zij verdienen zeker een dikke pluim, om onder tropische omstandigheden hun gasten razendsnel te voorzien van een lekker koel drankje.

  Het Vrijthof was voor de gelegenheid omgebouwd tot een ‘Beach Inn’ Beachvolleyballers en beachvoetballers. Gezelligheid voerde terecht de boventoon, maar voor de voor de volledigheid, bij het volleybal wonnen Hollak/Nieuwenhuis de damespoule door in de finale de Bergrammers te verslaan. Bij de gemengde poule legde Cams het loodje tegen de terechte winnaar Villa5. Team Biemans won de voetbalfinale. Natuurlijk ook veel animo voor de activiteiten op en langs de Vecht. De dag werd op het Kerkplein afgesloten met een optreden van Bacon Fat Lois. Op de Markt stonden bij de Dj’s van Radio 538 ongeveer 2000 bezoekers helemaal uit hun dak te gaan. Daar konden die paar druppels regen tegen het einde van de avond ook niets meer aan veranderen. Of was het geen regen…

  Drukte van belang ook bij de eerste kofferbakverkoop op zaterdag. Een kleine 110 auto’s werden er geteld. Gemist? Op 12 augustus is er een nieuwe kans.

  Woensdag 26 juli staat de Boerendag op de kalender. De traditionele fietstocht (start tussen 09.00 en 11.30 op het Vrijthof. De Verkiezing van het meest Bissende kalf en koe, een streekproductenmarkt rond de Kerk en activiteiten voor mensen met een beperking op de Markt. ’s Avonds is het podium op het Kerkplein gereserveerd voor DJ Dokter. Op de Markt is het gegarandeerd dik feest met boerenrockband Bökkers.

  Het wordt een muzikale dag. De finale van de Voice of Ommen met 10 topkandidaten. Deze kandidaten hebben reeds een voorronde achter de rug en het beloofd een fantastische middag te worden. Aanvang 15.00 uur Kerkplein. Op hetzelfde podium is er vanaf 12.00 uur de Voice Kids. Het draait 2 augustus toch al vooral om de kinderen want alles staat al in het teken van de kinderen. De Ommer Bissingh, zelf al een paar 100 jaar oud neemt de kinderen mee naar de tijd van Ot en Sien. Op de Markt gaan we terug naar de tijd van je opa en oma. Terug naar de tijd dat er aan speelgoed nog geen stekker zat, nog nergens batterijen in pasten en de telefoon vast aan de muur hing. Een tijd waar alles goed genoeg was om mee te spelen. Hout, blikjes, roestige spijkers en kroonkurken. Zo werden oude klompen niet weggegooid, maar samen met een oude lap omgetoverd tot een prachtig zeilschip. En jij als zeeman op die klomp met een zeiltje.

  Aan de Varsenerstraat is het Game Over! Onder andere een bungeerun met een interactief spelsysteem. Je speelt tegen je tegenstander en tik jij als eerste de spots van jouw kleur aan, dan ben je winnaar! Denk ook aan de kinderkleedjesmarkt. Door de hele stad is er natuurlijk ook de gewone braderie en vlooienmarkt. Kun je schminken, twisteren, (ook zo’n heerlijk jaren 80 spel) spijkerbroek hangen, kaas dragen en nog veel meer. Had je al gehoord dat er ook heel veel springkussens staan opgesteld?

  Meer info is te lezen op Ommerbissingh.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.