Home / wisselende reacties tijdens voorlichting herinrichting n340 en n377

wisselende reacties tijdens voorlichting herinrichting n340 en n377

“Wij hebben voor het eerst een nieuwe projectnaam. De VechtdalVerbinding”, aldus een van de medewerkers van de provincie. “Jaren geleden begonnen we met twee projecten. Het project N340 en het project N377. Door de heroverweging zijn die twee samengevoegd tot één project. De nieuwe naam is gekozen, omdat de N340, de N48 en de N377 belangrijke verbindingen zijn in het Vechtdal en daarbuiten. Deze wegen verbinden namelijk belangrijke dorpen en steden in de regio met elkaar, het zijn langrijke routes voor recreatie en logistiek vervoer.”

Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om het ontwerp af te maken en alles klaar te maken voor de start van de aanbesteding. Net als vorig jaar werden bijeenkomsten gehouden waar 3D visualisaties van de ontwerpen, bekeken konden worden. Afgelopen week kwamen honderden belangstellenden naar deze bijeenkomsten om zich te laten voorlichten over de vernieuwde situatie. Op locatie bij het Roode Hert in Dalfsen was de mening gematigd optimistisch. Want de Dalfsenaar krijgt te maken met een snelle verbinding naar Zwolle en vooral naar de A28.

In de Wiekelaar in Oudleusen was men veel minder te spreken over de aanpassing. Daar waren de inwoners niet blij. Alleen de hoofdweg wordt enigszins aangepast, maar de pararelwegen voor onze kinderen worden alleen maar onveiliger vooral door het grote landbouw verkeer. De teneur bij de provincievoorlichters was dat ook de beoogde fietstunnels het waarschijnlijk niet zullen halen. Er moet ook in de toekomst dus nog op diverse punten de N340 overgestoken worden. “Nee, hier schieten we niets mee op”, was een veelgehoorde opmerking.

Het hele project is hier terug te vinden.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.