Home / vrouwen organiseren speciale vrouwendag in ommen

vrouwen organiseren speciale vrouwendag in ommen

“Samen met een grote groep vrouwen sporten wij elke woensdagavond in de Maat”, vertelt Marian den Besten van Workout Ommen. “Sporten en bewegen op christelijke muziek, waarbij relatie en gezelligheid een belangrijk onderdeel is.” Vanuit het sporten is het idee voor de vrouwendag ontstaan. Bernadette van der Laak, teamlid van de vrouwendag, vertelt: “De vrouwen die sporten komen vanuit verschillende kerkelijke achtergronden. Juist tijdens het sporten ontdek je dat je veel meer verbinding hebt dan verschillen. En dat willen we breder trekken”.

Durf te dromen is het thema. Op de Facebookpagina van de vrouwendag staat hierover vermeld; “Hoe vaak hebben wij dromen die nog geen werkelijkheid zijn geworden? Visie voor grote dingen, die maar niet van de grond komen. Ben jij gestopt met het najagen van jouw dromen?” Sprekers tijdens deze dag zijn Esther Vorsterman van Oijen, bekend van onder andere christelijke tv-zender Family7 en Larissa van der Haar. Twee vrouwen met een duidelijke en inspirerende boodschap over het thema. “Ik ben een echte dromer, ik droom graag, veel en groot!”, vertelt Esther enthousiast. “Ik vind het een voorrecht om op deze vrouwendag iets met jullie hierover te mogen delen. Wat zegt God over dromen in de Bijbel en welke soorten dromen bestaan er eigenlijk?”

Maar een vrouwendag zou geen echte vrouwendag zijn, als er geen praktische en leuke workshops te volgen zijn. “Naast inspirerende boodschappen van Esther en Larissa hebben we deze dag ook verschillende workshops die gevolgd kunnen worden”, vertelt Geralda Paarhuis. “Zo kun je een workshop bloemschikken of schilderen volgen, meer te weten komen over Lekker en Verantwoord eten, maar ook make-up advies krijgen.”

Deelnemers aan de vrouwendag krijgen daarnaast een gratis lunch aangeboden, verzorgd door het Leger des Heils. Maar ook een goody bag, gevuld met verrassingen gedoneerd door verschillende sponsors uit Ommen. “De betrokkenheid vanuit verschillende ondernemers is geweldig om te zien”, deelt Marian. “Maar ook de betrokkenheid en het enthousiasme van het team en vrouwen uit de verschillende kerken is geweldig om te ervaren. We hebben als team enorm veel zin in deze dag en zien uit naar de opkomst!” Alhoewel de vrouwendag duidelijk een christelijke boodschap heeft, benadrukken de dames dat iedere vrouw van harte uitgenodigd is.

Deelname aan deze dag is gratis. “Voor de onkosten halen we een collecte op. We willen het mogelijk maken voor iedere vrouw om te komen en zodoende kan iedereen naar eigen draagkracht geven”, verduidelijkt Bernadette. De vrouwendag wordt gehouden op zaterdag 10 juni vanaf 10.00 uur in het Hervormd Centrum, Prinses Julianastraat 8 in Ommen. Meer informatie en aanmelden kan via Facebook. Of stuur een email naar vrouwendagommen@gmail.com.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.