visspeciaalzaak dalfijn uit dalfsen steelt de show tijdens 56e nationale haringpartij

    Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek. De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht), jurylid Joyce Sylvester (Substituut Nationale Ombudsman) en jurylid Albert Arp (directeur Jaarbeurs Utrecht). De jury heeft de haringkramen zeer nauwkeurig beoordeeld en was blij verrast door de creativiteit van alle visdetaillisten. Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

    Prachtige haringpresentatie
    Visspeciaalzaak Dalfijn heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. Dat Dalfsen de groenste kleine stad van Europa is, kan niemand zijn ontgaan. De gasten bevonden zich rondom de kraam in een groene oase, met een knipoog naar de streek. En de haring werd op verrassende wijze gepresenteerd. De jury liet zich onder andere de frisse haringsalade heerlijk smaken.

    Urker Visboer won de eerste prijs. De winnaar ontving naast een mooie prijsbeker en oorkonde ook een reischeque, aangeboden door Panta Reizen, één van de merken van De Reisspecialisten Groep. Daarnaast ontving de winnaar de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is de detaillist volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van feestband Kleintje Pils.

    Meer foto's