vilsteren laat de eer aan promovendus balkbrug

  Een terechte beloning voor ‘De Balk’, dat zich na een lange nek-aan-nekrace om de titel in 5A op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie verslikte in uitgerekend Vilsteren. Met lede ogen moesten Beverwijk en zijn manschappen toezien hoe De Blesse met de titel aan de haal ging. Voor Balkbrug restte reparatiewerk in de nacompetitie. Na een struikelpartij tegen Blue Boys uit Nij Beets lijkt de laatste hindernis, genaamd Vilsteren een formaliteit. Vilsteren droeg in Balkbrug zijn trainer over aan de opponent en nam afscheid van een mooi seizoen, weliswaar zonder tastbaar resultaat, maar de club zette zichzelf positief op de Sallandse voetbalkaart.

  Vilsteren was in eigen huis al verbrand. Op vertrouwd terrein nam Balkbrug genoegen met het opruimen van de smeulende resten. “We speelden noodgedwongen met een combinatie van spelers uit het eerste, tweede en derde”, verklaarde Runherd na afloop. “Dat ging nog niet eens zo slecht. Gelegenheidsdoelman Chiel Mars kon lang zijn doel schoonhouden.”

  Freek Haverman was de eerste die een bres wist te vinden in de gele afweer. Kort daarna nam Glen Marsman de tweede voor zijn rekening. “Dan weet je dat het gebeurd is”, berustte Runherd in zijn lot. Toch vond Vilsteren na een uurtje spelen de aansluiting. “Camiel van Wijk, normaal spelend in het derde, kopte een corner van Jari Vlierman in de winkelhaak. Hierna pakte Patrick Bloemberg de regie.” De spits van ‘de Balk’ scoorde drie keer in drie minuten tijd en tilde de score van 2-1 naar 5-1. Na deze onvervalste hattrick had Bloemberg de smaak te pakken en nam tien minuten voor tijd ook de laatste treffer voor zijn rekening, 6-1.

  Na de zomer mag Runherd zich met Balkbrug voorbereiden op een jaargang in de vierde klasse. Vilsteren gaat verder aan het handje van Hendrie Zwinselman.

  Foto’s en verslag: Willem Lampe

  Meer foto's