vier basisscholen winnen bankbattle

  De BankBattle is een race tegen de klok, waarbij de deelnemende basisscholen tegen elkaar strijden en hun parate kennis en computervaardigheden moeten inzetten. Het succesvol afronden van de BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel.

  Tevens is er een mobiel watertappunt verloot onder de scholen in de omgeving van Hardenberg en Ommen. C.B.S De Schakel uit Beerzerveld is de gelukkige winnaar. Het watertappunt wordt beschikbaar gesteld door de gemeenten Ommen en Hardenberg en Rabobank Vaart en Vechtstreek. Rabobank is partner van de lokale JOGG-aanpak in Ommen en Hardenberg. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet in op een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. In Ommen en Hardenberg heeft deze lokale aanpak de naam Gewoon Gezond gekregen.

  De leerlingen waren erg enthousiast over de BankBattle. De vragen die ze voorgelegd kregen, gingen bijvoorbeeld over muziek, computers en verschillende schoolvakken. Alle antwoorden correspondeerden weer met een blad met cijfers. Uiteindelijk leidde dit na een half uur tot anderhalf uur hard werken tot een eindopdracht. De oplossing hiervan werd door de scholieren opgeslagen in de digitale BankBattleKluis.

  In het werkgebied van Rabobank Vaart en Vechtstreek deden in totaal 37 bassischolen mee. Deze scholen zijn verdeeld in vier clusters, per cluster is er een winnende school. De winnende school in cluster 1: C.B.S. De Schakel uit Beerzerveld met een eindtijd van 0:29:51 uur. In cluster 2: C.B.S. De Ark team 2 uit Dedemsvaart met een eindtijd van 0:32:52 uur. In cluster 3: Het Koloriet uit Ommen met een eindtijd van 0:46:16 uur en in cluster 4: C.B.S. De Kardoen uit Ommen met een eindtijd van 0:46:58. De volledige uitslag is te vinden op www.bankbattle.nl

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.