Home / uit hei en dennen

uit hei en dennen

Kapsalons zijn er voor om je eens met een vernieuwde coupe te verrassen. Soms ben je inderdaad enthousiast, maar vaak betreur je je impuls om eens “wat anders te willen”. Ik behoor tot de laatste groep en heb het kappersbezoek opgegeven.

Heel af en toe werd ik wel eens verrast met een leuke coupe, waardoor ik de volgende keer weer enthousiast in de kappersstoel plaats nam om weer net zo fraai te worden als de vorige keer. En dat bestaat dus niet. Echt niet? Nee, echt niet! Volgens kappers ligt dat vaak aan je haar of zelfs aan je lichamelijke gesteldheid, ja, dat vind ik nog steeds zonderling, maar het is wel een afdoend excuus. Het ligt gewoon aan jou  dat je kapsel niet lijkt op het uitgekozen voorbeeld. Met dun haar heb je weinig mogelijkheden tot een zwierig kapsel, met haarlak heb je een helm op je hoofd en zonder is het kapsel in de vijf minuten dat je naar je auto loopt, al uitgezakt. Ja, er is veel leed als je het weet.

Ik heb het opgegeven. Niets ten na dele van de kapperszaken, het ligt gewoon aan mij. Ik doe het dus eens in de week zelf.  Wassen, knippen, krullen, verven, föhnen en kappen.  Mijn kapsel is gelijk aan dat van onze oud koningin Beatrix. Iedere andere vorm blijft niet zitten of staat me niet. Vind ik zelf hè. Heel af en toe gaat de schaar er scheutig in en lijk ik op prinses Charlène van Monaco, dus met een sneu coupje vlashaar alsof ik ieder moment een duik in de Vecht wil nemen.

En geloof me, dat wil ik niet. Het reddingzwemmen was in mijn kindertijd nog niet uitgevonden. Daarom wens ik niet in kano’s of roeiboten te stappen. Zelfs de sloep van Hotel de Zon, die oceaanvaardig zou zijn, is voor mij een brug te ver. Ooit heb ik van puur enthousiasme een duik in het zwembad genomen en wie lag er kopje onder op de bodem? Juist! Ja ik ben er weer op eigen kracht uitgekomen!  Dus als u mij tegenkomt en denkt, “loopt Beatrix daar nou?” Dan ben ik het hè. Gewoon zwaaien, ik wuif altijd terug!

Antoinette

Lees ook

NL-Alert steeds vaker ingezet in Overijssel

REGIO – NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn vorig jaar in heel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.