trechterbekerexpositie op landgoed gerner

  Twee jaar geleden ontdekten archeologen een groot grafveld uit de steentijd. De schatten (trechterbekers, barnstenen kralen, stenen bijlen en meer) zijn nu opgeslagen in een depot in de gemeente, maar Hotel en Restaurant De Barones heeft een interessante expositieroute opgezet die middels informatieve borden en verhalen meer laat zien van de vondst.

  De route is uitgezet in de vorm van een speurtocht met grote foto’s van de vondsten. Ook staan er leuke feitjes en weetjes over de vondst bij. Voor kinderen is er genoeg te beleven langs de route. Zij kunnen een speurtocht en puzzel doen. Instructies voor de speurtocht zijn binnen bij De Barones gratis op te halen en bij het succesvol afronden van de puzzel krijgen ze een presentje. Iedereen kan de route wandelen en meedoen is geheel vrijblijvend!

  Carolien Prins, lid van de Historische kring, heeft destijds prachtige foto’s van de gevonden stukken gemaakt. Thea Dijkema van Beeldentuin Atelier Witharen heeft de foto’s tentoongesteld en veel gepresenteerd op verschillende scholen. Toen er niets meer met de foto’s gedaan werd vonden Marc en Jolanda Koggel, eigenaren van De Barones, dat erg zonde. “Gasten vragen specifiek naar de opgravingen als ze bij ons verblijven. Alleen de verhalenpaal op de vindplaats is niet genoeg, nu kunnen we laten zien wat er gevonden is!”

  De Trechterbekerexpositie wordt vrijdagmiddag 30 juni om 14:00 uur feestelijk geopend met een hapje en een drankje. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. Langs de daadwerkelijke vindplek van de Schat van Dalfsen liggen verschillende fiets- en wandelroutes. Vraag in het restaurant of hotel naar de routes!

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.