Home / theater de stoomfabriek is goed op stoom

theater de stoomfabriek is goed op stoom

Het kleine, sfeervolle theater aan de Vecht heeft december vorig jaar de deuren geopend. “Er zijn tot dusver al 75 voorstellingen geweest en we hebben al zevenduizend bezoekers getrokken. Dat is best wel veel”, aldus Robert, Willemijn en Wout. “Gebleken is dat de mensen hier graag terugkomen, om naar een weer andere voorstelling te gaan. Met bijna elke voorstelling zo’n honderd bezette stoelen, zitten we net onder de bezettingsgraad. Vooral die optredens met bekende Nederlandse namen waren elke keer uitverkocht!” De bestuursleden doelen op de succesvolle praatavonden getiteld ’Voordat het verhaal verdwijnt’, waarbij Renate Wennemars een bekend persoon interviewt. Zo was afgelopen seizoen o.a. Bennie Jolink van Normaal te gast, die dit keer dus niet zong, maar smakelijk vertelde over zijn carrière en zijn band met Dalfsen.

De mix van voorstellingen slaat goed aan bij het Dalfser publiek. Het bestuur is dan ook vastbesloten op de ingeslagen weg verder gaan, ook wat betreft de lokale voorstellingen/artiesten. “Want dat maakt dit theater zo uniek, zo krijgt het iets eigens.” De bioscoopavonden zijn ook een succes, zo meldt Robert. ”Het is toch ook prachtig om in je eigen dorp naar de bioscoop te kunnen?”

Bij het theater zijn inmiddels veertig vrijwilligers actief, die zich bezighouden met zaken als techniek, helpdesk, hand- en spandiensten enzovoorts. “Het is behoorlijk druk! Elke week komen hier wel vierhonderd mails binnen, met allerhande vragen” vertellen Robert en Willemijn.

Wat nog wel van de grond moet komen, is het initiatief ‘De Vrienden van de Stoomfabriek’. “Daar is veel vraag naar” vertelt Wout. “Maar we zijn er druk mee bezig! We moesten nu eenmaal prioriteiten stellen, eerst moest alles goed draaien… Zo heeft bijvoorbeeld de helpdesk de nodige tijd gekost en ook achter de klimaatcontrole kwamen veel dingen weg waar we ons eerst op moesten richten!”

Over de financiële kant vertellen de bestuursleden verder: “We zijn een stichting, het gaat ons dan ook niet om de winst. Al moet er natuurlijk onder de eindstreep wel wat overblijven voor zaken als PR, de inkoop van advertenties en dergelijke.”

Ook de sponsoring loopt goed. Wout: “Met name de stoelsponsoring is een succes. Daarnaast bieden we ticketsponsoring, agendasponsoring en podiumsponsoring. Wat we verder nog wel willen, is het ondersteunen van educatie. We hebben de musical gehad, maar de jeugd stroomt door. Als we jeugd in het theater willen houden/krijgen, moeten we daar wel actief in blijven investeren.”

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.