Home / ter steege ballonfestival in hardenberg klaar voor 27e editie

ter steege ballonfestival in hardenberg klaar voor 27e editie

Ook dit jaar komen er weer verschillende bijzondere ballonnen naar Hardenberg. Vele prachtig gekleurde ballonnen en natuurlijk een aantal spectaculaire special shapes, zoals de Smurf, Garfield en een Russische Matroesjka. En wat dacht u van de imposante Motor, die bij goed weer drie avonden zal komen varen. Op de website van Ballonfestival Hardenberg zijn alle ballonnen te bewonderen.

Als primeur voor het festival zal de Plopsa-luchtballon zijn luchtdoop krijgen en voor de eerste keer in Nederland een vaart maken. Op deze ballon staan onder andere Samson, Bumba en Kabouter Plop afgebeeld en zal ook drie avonden komen varen.

Maya de Bij
Ter gelegenheid van de nieuwe Plopsa-ballon zal Maya de Bij als mascotte mee naar Hardenberg komen. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd en natuurlijk is er een mogelijkheid om op de foto te gaan met Maya de Bij. Op zaterdagavond is er een inloopballon op het veld; een unieke kans om eens te ervaren hoe groot zo’n ballon nou eigenlijk is. Ook wordt op de zaterdagavond een grote stoomlocomotief-ballon opgezet. Deze ballon zal niet gaan varen, maar het volblazen van deze reusachtige ballon zal een geweldig schouwspel zijn.

Wanneer de piloten op zaterdagavond weer terug zijn, pakken zij hun ballonnen weer uit om rond 23.00 uur te trakteren op een prachtige Nightglow op het evenemententerrein aan de Vecht! Dit jaar in combinatie met een spectaculaire lasershow, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Feestprogramma
Naast het opstijgen van de ballonnen is er drie dagen lang een geweldig feestprogramma op en rond de Vecht. Met optredens van Bökkers en BTW Band (donderdag), VanVelzen met band (vrijdag) en Top 40 band Popgunnn (zaterdag). Daarnaast vindt er op zaterdag de Brunink Drakenbootrace op de Vecht plaats en is er ’s middags het Speciale Feest in de tent. Kortom, drie dagen feest tijdens het Ter Steege Ballonfestival.

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.