Home / taxatie kunstvoorwerpen voor orgelfonds grote kerk

taxatie kunstvoorwerpen voor orgelfonds grote kerk

Peter en Marja Bril kwamen met een schilderij van Eugene Delacroise en waren uiteraard benieuwd naar de echtheid en waarde van het object. (Tekst/foto: Evert Jan Goos)

Van Rechteren beoordeelde in totaal 93 objecten. De meeste bezoekers hadden één object meegebracht, maar enkelen kwamen met wel vier objecten.
Het meest bijzondere was een 18e -eeuws zakhorloge. Curieus was ook een veterinair houten hulpmiddel (soort hamertje) om een spie te slaan in een slagader om bloed af te tappen in de hals van runderen/paarden.
Veel schilderijen waren aardig maar niet waardevol. Een van die kunstwerken, vermoedelijk van de Franse kunstschilder Eugene Delacroix (begin 1800), werd meegebracht door Peter en Marja Bril. “Wij hebben al wel wat voorwerk gedaan, maar zijn toch zeer benieuwd naar het hele verhaal van dit schilderij. En natuurlijk ook wel naar de eventuele waarde van dit object. Maar verkopen doen we toch niet. Wij vinden het veel te mooi’, zeggen Peter en Marja. Na de taxatie dan ook tevreden gezichten. “Wij kregen zeer nuttige tips, zoals haal het schilderij eerst maar uit de lijst en vervolgens opbergen in zuur/vet vrij papier. Verder werden we doorverwezen naar speciale kenner van Eugene Delacroix. En dat is onze volgende stap.” De organisatie vroeg voor deze taxatie een kleine vergoeding ten bate van het orgelfonds van de Grote Kerk. ‘Wij kijken terug op een zeer gezellige dag en het geheel verliep dan ook succesvol”, aldus Dirk Brugman, een van de organisatoren.

Lees ook

De Zilveren Knoop: schaduwdoeken en kussens op maat

(Advertorial) RAALTE – De Zilveren Knoop is klaar voor het voorjaar. Wenst u een schaduwdoek, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.