senioren happy in beweging in dalfsen

  Overijssel vergrijst. Over vijftien jaar is naar verwachting één op de vier Overijsselaars 65 jaar of ouder. Voldoende bewegen levert een positieve bijdrage aan gezond en fit ouder worden. En dat is nodig, want er wordt steeds vaker een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van mensen. Omdat zij daaraan hun steentje kunnen bijdragen, is de bijeenkomst met name bedoeld voor seniorensportleiding; buurtsportcoaches; activiteitenbegeleiding (in de zorg); fysiotherapeuten en studenten van MBO en HBO sportopleidingen. De kosten van deelname bedragen € 15,00 per persoon.

  Plenaire spreker is Dr. David van Bodegom. Hij is arts en historicus en werkt als verouderingswetenschapper bij Leyden Academy. Hoewel opgeleid als arts, heeft hij de spreekkamer verlaten in de overtuiging dat de publieke omgeving de sleutel is tot gezonde veroudering. Hij onderzoekt hoe onze omgeving ons kan verleiden om in ons alledaagse gedrag onbewust gezondere keuzes te maken.

  Naast deze plenaire lezing worden meerdere praktische workshops aangeboden, waarin de nieuwste inzichten op het gebied van sport en bewegen voor senioren aan bod komen. Ook wordt de door Sportservice Overijssel ontwikkelde Senioren-beweegapp gelanceerd. Meer informatie over de bijeenkomst en de wijze van aanmelding vindt u op de website van Sportservice Overijssel.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.