Home / publieksmiddag over herinrichting buldersleiding

publieksmiddag over herinrichting buldersleiding

De afgelopen periode heeft het waterschap de Buldersleiding opnieuw ingericht. De bermen van de watergang zijn afgegraven tot natuurvriendelijke oevers die in de zomermaanden minimaal 40 cm permanent onder water komen te staan. Door deze maatregel kan de waterbeplanting zich beter ontwikkelen. De stuw Middeldijk is vispasseerbaar gemaakt ter bevordering van de vismigratie.

De waterbergingen zijn geoptimaliseerd en de watertoevoer verbeterd. Dit betekent dat in extreme situaties het water beter verdeeld kan worden om wateroverlast te voorkomen. Met deze maatregelen voert het waterschap niet alleen het waterbeleid uit, maar zorgt het ook dat iedereen meer van water kan genieten.

Tijdens deze middag beleven zowel jeugdige als volwassen bezoekers een plezierige en verrassende dag. Bij de tent van het waterschap zijn een aantal kraampjes aanwezig van onder andere visvereniging De Voorn en sportvisserij Oost Nederland. Studenten van het AgnietenCollege uit Nieuwleusen bijten het spits af met de gratis visworkshops (14.45/16.30 uur) onder leiding van vismeester Ingmar Hof, aansluitend kan iedereen meedoen. Een muskusrattenbestrijder vertelt over zijn werk. Ook kan iedereen kleine waterdiertjes (onder)zoeken, die je onder een microscoop kunt bekijken.

Ook is er een bijzondere gast deze middag, namelijk de Burgemeester van Buiten. De burgemeester neemt zijn Buitenatelier mee en alle kinderen kunnen in dit buitenatelier BuldersBeestentimmeren of waterbanen bouwen (13.30-16.30 uur) Ben je liever bezig met modderkunst? Of wil je deelnemen aan het Rariteitenkabinet? Het kan allemaal. Alle kinderen zijn van harte welkom.

Aan de Buldersweg/Beatrixlaan kunt u gratis parkeren. De fietsen kunt u parkeren bij de boerderij aan de Bouwhuisweg 33 in Nieuwleusen.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.