provincie overijssel steunt evenementen

  Het gaat om evenementen met een ‘onderscheidend en vernieuwend karakter en regionale potentie’. Ze moeten breed gedragen worden door de lokale samenleving, aansluiten bij de eigen streek en een minimale begroting van 20.000 euro per jaar hebben. Carnavalsoptochten, streekmarkten, concerten en voorstellingen, kermissen en dergelijke waren uitgesloten.

  Eddy van Hijum uit Laag Zuthem, gedeputeerde Economie. “Evenementen, zowel de grote als de kleine, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid van onze mooie provincie. Ook op regionaal niveau zijn evenementen belangrijk, bijvoorbeeld voor de saamhorigheid in een streek. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen (waaronder Ribs en Blues, red.). Op specifiek verzoek van Provinciale Staten van Overijssel is deze extra subsidiemogelijkheid ontwikkeld. We bieden nu ook kleinere evenementen de kans om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

  Een onafhankelijke adviescommissie heeft begin dit jaar de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld. Dirk Nijdam (directeur Groninger Forum), Viktorien van Hulst (directeur Theaterfestival Boulevard), Erben Wennemars uit Dalfsen (voormalig topschaatser), Michiel Flooren (hoofddocent vrijetijdseconomie Saxion) en Lex Kruijver (directeur bureau Respons Amsterdam) selecteerden uiteindelijk 22 evenementen die bijna twee ton konden verdelen.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.