Home / poll bomenkap jagtlusterallee

poll bomenkap jagtlusterallee

Zij wijzen erop dat veel cultuurhistorische elementen in Nieuwleusen de afgelopen tijd zijn verdwenen. Gebouwen en huizen in veenkoloniale stijl zijn onherkenbaar verbouwd of afgebroken. Ook herinneren de leden zich nog de kaalslag na de ruilverkaveling rond 1950. Gevreesd wordt voor eenzelfde scenario, nu bomenkamp aan de Jagtlusterallee dreigt.

Tegenover het sentiment staat de verkeersveiligheid. De gemeente Dalfsen wil van de Jagtlusterallee een 80 kilometerweg maken, maar dat gaat niet zolang er bomen zo dicht op de weg staan. Voor een veilige weg, mét een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, is bomenkap noodzakelijk.

Dinsdagavond neemt de gemeenteraad van Dalfsen een beslissing over de Jaglusterallee. Maar wat vind jij? Moeten de bomen behouden blijven of mogen ze sneuvelen ten behoeve van een veilige 80 kilometerweg?

[poll id=186]

Fontein
De poll van afgelopen week ging over de nieuwe fontein in Dalfsen. Het ding is een fraaie toevoeging aan het Waterfront, maar kost ook een klap geld. Zo’n 100.000 euro. We legden jullie de stelling voor dat dit een goede investering is. Oneens, zo reageerde maar liefst 85% van de deelnemers aan de poll. Slechts 15% vindt de fontein wel het geld waard.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.