Home / ommer scholen steunen acties basisonderwijs

ommer scholen steunen acties basisonderwijs

Leerkrachten die werken met kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar (en VSO leerlingen) maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en daarmee over de toekomst van de kinderen. Zij komen op dinsdag 27 juni in actie. Via de werkgroep ‘PO in actie’ hebben al ruim 41.000 leerkrachten laten weten dat ze zich aansluiten bij de geplande actie.

De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat veel leerkrachten zijn gestopt of minder zijn gaan werken. De aanmelding op de Pabo’s loopt al jaren terug en er komen maar weinig nieuwe leerkrachten op de arbeidsmarkt. De vervanging bij (ziekte) verlof is momenteel moeilijk te regelen en het lerarentekort zal de komende jaren toenemen. Het bestuur van stichting Aquila staat volledig achter deze actie en onderschrijft de standpunten van ‘PO in actie’. De actie wordt ook gesteund door (onderwijs)werkgeversorganisaties en vakbonden.

De actie is niet alleen in het belang van het zittend personeel, maar kan ook in belangrijke mate bijdragen aan het aantrekkelijk maken van het beroep. “Goed onderwijs vraagt om goede voorzieningen en meer handen in de klas”, laat Stichting Aquila weten. “Het gaat om de toekomst van de kinderen. Wij vragen u om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet in actie komen. Er zal door de overheid meer geïnvesteerd moeten worden. We willen het vak weer aantrekkelijk maken voor jonge mensen met een onderwijspassie, zodat de volgende generatie kinderen kan profiteren van leerkrachten die tijd hebben voor ieder kind.”

Je kunt de actie steunen door de petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Elke stem telt en zal effect hebben in Den Haag waar op 27 juni de petitie zal worden aangeboden aan premier Mark Rutte. Op 27 juni zijn in Nederland veel basisscholen een uur later open dan normaal. Voor de scholen van stichting Aquila is zo’n actie moeilijk te realiseren. Een uur later beginnen zou veel problemen opleveren met het leerlingenvervoer.

De scholen beginnen dan ook op die dag op de gewone tijd, maar het personeel gaat wel ludieke acties voeren om te laten weten dat de actie gesteund wordt. “We willen de kinderen zeker niet de dupe laten worden van acties. Maar mochten er vervolgacties komen, dan is het niet ondenkbeeldig dat de scholen een dag gesloten worden.”

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.