Home / maatschappelijke beursvloer ommen gebaat bij deelname uit alle geledingen lokale samenleving

maatschappelijke beursvloer ommen gebaat bij deelname uit alle geledingen lokale samenleving

Met de meest uiteenlopende projecten haalt serviceclub Lions geld binnen voor goede doelen. “Hiertoe houden we vaak acties. Een voorbeeld daarvan is de Kerstkransenactie, vorig jaar in Dalfsen. Dat heeft toen 5000 euro opgeleverd ter bestrijding van de Ziekte van Huntington. We geven overigens nooit zomaar geld weg! Vaak nodigen we tevoren een spreker van een organisatie uit, toch blijft het voor ons altijd moeilijk na te gaan of het geld naderhand op de juiste plek terecht is gekomen. Nu waren we vorig jaar uitgenodigd voor de Beursvloer in Dalfsen en twee collega’s van mij zijn daar toen geweest. Dat viel ze wat tegen, want daar is verder niks uitgekomen. Hun indruk was het publiek een beetje te eenzijdig was, veelal afkomstig uit de zorg en andere maatschappelijke organisaties en te weinig uit het bedrijfsleven.”

Het tweede jaar werd de Beursvloer in Ommen gehouden, en daar was het al een stuk beter, zo meldt Westerman. “Zo was de opkomst veel hoger dan in Dalfsen. Het leuke was dat we daar in contact kwamen met iemand van de Stichting Evenmens. Die mevrouw had het idee om ons geld te geven, waarvoor wij dan een driegangen diner zouden moeten koken voor 40 mensen ‘uit de onderkant van de samenleving’. Met andere woorden: mensen die weinig te besteden hebben en nooit in een restaurant komen. ‘Ja, dat gaan we doen!’, zeiden we. Maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zij hebben toen 45 mensen uitgenodigd voor dat diner, dat konden we zelf immers niet doen, dit in verband met de wet op de privacy. We hebben de mooie locatie Huize Het Laer afgehuurd. Als Lion organisatie hebben we zelf voor deze mensen gekookt, we hebben alles zelf geregeld. Een groot succes! Het was een plezier om te zien hoe die mensen dat beleefden… Dat we dit voor de samenleving konden doen, echt fantastisch!”

Terugkomend op de Beursvloer zegt Westerman: “Naar het bedrijfsleven toe moeten we de mix groter zien te maken. Het moet niet te eenzijdig worden, er moeten partijen uit alle geledingen van de samenleving aanwezig zijn. Zo kan het maximale aantal matches tot stand komen. Ondernemers moeten gestimuleerd worden, ik zou ze dan ook graag willen uitnodigen om naar de beursvloer toe te gaan! Wij als Lionsgroep gaan ons daar in elk geval presenteren; we lopen de tafels langs om te informeren wat mogelijk is bij de verschillende deelnemers. Ik vond het overigens jammer dat tijdens de vorige editie niet meer serviceclubs aanwezig waren. Als we de krachten zouden bundelen, zouden we ook grotere projecten van organisaties kunnen oppakken! Ook samen met de ondernemers zouden we veel verder kunnen komen, daar ben ik van overtuigd. Weet je wat zo mooi is van de Beursvloer? Je hebt direct contact met de organisatie waar je iets voor zou kunnen betekenen!”

De tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer wordt donderdag 2 november van 17.00 tot 19.00 uur gehouden in Praktijkschool De Maat aan de Baron van Fridaghstraat 137 te Ommen.

Doel Beursvloer
Het doel van de beursvloer is om op laagdrempelige wijze vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en ondernemers bij elkaar te brengen en daarmee de kracht van de lokale samenleving in Ommen te versterken. Ondernemers, verenigingen, en stichtingen handelen met elkaar met gesloten portemonnee.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.