Home / leerlingen van de nieuwe veste naar finale vakkanjers

leerlingen van de nieuwe veste naar finale vakkanjers

Het team bestaat uit: Mendy Veldsink, Dave van Ballegooijen, Pascal Dorman, Stefan Kampman en Manoah Beltman.

De organisatie heeft voor De Nieuwe Veste een bus geregeld: de finalisten gaan samen met hun klasgenoten, docent Natuur en Techniek en supporters naar Utrecht om het evenement bij te wonen en natuurlijk om de eerste prijs binnen te halen.

De Fietspowerbank
Iedereen kent de powerbank. Maar nu is er ook de fietspowerbank. Stel, je moet naar school, maar je iPad is leeg. Deze heb je echter nodig voor de les. Snel een powerbank mee om je iPad op te laden. Maar ook deze is leeg. Gelukkig ga je op de fiets naar school. Je sluit je powerbank aan op een dynamo die in contact staat met je wiel. Tijdens het fietsen laadt de powerbank op. Op school kun je vervolgens je iPad opladen. Handig! En zo gebeurt er ook nog wat moois met alle energie die je steekt in het fietsen.

Finale Vakkanjers Live
Tijdens Vakkanjers Live presenteren onze leerlingen hun product en wordt uit de tien finalisten de winnaar bekend gemaakt. Het wordt een groot festival, waar de organisatie jongeren op een compleet nieuwe manier kennis laat maken met de wereld van techniek. Door een kijkje behind the scenes van een muziekfestival ontdekken de jongeren wat er allemaal nodig is voor een groot event. De leerlingen gaan zelf flink aan de slag: onder andere met licht & geluid, de opbouw van een podium en lassen en solderen. Ook maken ze kennis met alle ins & outs van de catering. Het wordt een spektakel van zien, doen en beleven.

Vakkanjers
Leerlingen van verschillende scholen hebben dit jaar tijdens Vakkanjer Scout een ontdekkingstocht door de techniek gemaakt. Samenwerken, technische vakvaardigheden, creatief denken en presenteren zijn vaardigheden die de leerlingen in dit project hebben ontwikkeld. Tijdens de maakdag hebben de leerlingen hun idee uitgewerkt tot een mock up en hebben deze gepresenteerd tijdens de regiofinale. Uiteindelijk heeft de jury tien teams genomineerd voor de finaledag. Meer weten over Vakkanjers? Kijk dan op www.vakkanjers.nl

Lees ook

Advies op maat voor Wajongers over wetswijziging

REGIO – Iedereen met een vraag over de verandering in de Wajong kan nu terecht …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.