Home / korenconcert in nieuwleusen

korenconcert in nieuwleusen

Al vele jaren sluiten de koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen het zangseizoen af met een gezamenlijk optreden, waarmee de vakantieperiode wordt ingeluid. De koren die dit jaar in de Maranathakerk zullen optreden, zijn het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld, het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren en het mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte. De muzikale leiding is uiteraard in de vertrouwde handen van de organisator van dit concert, Wim van Lenthe. Tjako van Schie (piano) en Bert Bootsma (orgel) tekenen voor de begeleiding van de koren. Voor een extra ritmische beleving zorgt Leonardo van Lenthe, die bij enkele koorwerken zal meespelen op onder meer djembé en cajón.

Het korenconcert is dit jaar extra bijzonder vanwege de medewerking van een groot aantal gastzangers. Zij hebben dit voorjaar samen met Con Amore, een symfonieorkest en een viertal solisten het prachtige oratorium Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Hayden uitgevoerd. In Nieuwleusen zullen ook enkele delen van dat werk worden uitgevoerd. Solisten zijn de sopraan Yvonne Boerdam, de alt Hetty Bolt, de tenor Aart Mateboer en de bas Aart van der Snoek. Het mannenkoor Salland Vocaal viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en laat enkele bijzondere koorwerken horen als voorproefje van zijn jubileumconcert in oktober in Raalte. Het vrouwenensemble Quodlibet heeft zelfs enkele extra repetities ingelast om goed voor de dag te komen met een afwisselend repertoire.

De koren verzorgen niet alleen elk een eigen optreden, maar zingen ook een deel van het concert gezamenlijk. Enkele bekende toppers die deze avond op het programma staan, zijn Do-re-mi uit The Sound of Music, het Ave Verum van Mozart en het bekende You’ll never walk alone, maar ook het beroemde duet uit de Parelvissers van Georges Bizet komt voorbij.

Lees ook

Park Alerdinck wordt opvangcentrum voor met corona besmette asielzoekers

LAAG ZUTHEM – De gemeente Raalte heeft Park Alerdinck in Laag Zuthem aangewezen als isolatielocatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.