Home / keurslager harold veltmaat 25 jaar in het vak

keurslager harold veltmaat 25 jaar in het vak

Precies 25 jaar geleden behaalde Harold zijn slagersvakdiploma. Niet zo verwonderlijk dat hij voor het slagersvak koos, want hij komt uit een slagersfamilie. “Mijn opa had ook een slagerij, in Mariënheem” zo vertelt hij. “Na zijn overlijden nam mijn vader dat bedrijf over.” Toen Harold eenmaal oud genoeg was, hielp hij zijn vader vaak een handje. ”Dat begon met schoonmaakklusjes en van lieverlee mocht ik helpen met leukere klusjes, zoals gehakt draaien en worst maken.“

Harold had er plezier in en besloot ook het vak in te gaan. Na een studie in Zwolle behaalde hij het benodigde ondernemersdiploma, daarna voltooide hij de opleiding aan de slagersvakschool in Utrecht. “Nu had ik tijdens mijn opleiding een half jaar stage gelopen bij Helmus slagerij in Ommen. Naderhand kon ik daar opnieuw terecht om iemand te vervangen die er elf maanden tussenuit was. Helmus en ik hebben elkaar daarna eigenlijk nooit meer uit het oog verloren. Ik werkte al een tijd in Denekamp en werd op zekere dag gebeld door Helmus. Hij had een slager nodig, of ik wilde terugkomen! Zo ben ik dus weer in Ommen terechtgekomen! Uiteindelijk heb ik, samen met mijn vrouw Agnes, de slagerij van Helmus overgenomen. Dat is nu vierenhalf jaar geleden. We zijn op dezelfde voet verder gegaan met de zaak en hebben alleen wat aanpassingen gedaan in het assortiment. Daarnaast verkopen we steeds meer zelfgemaakte producten. We willen immers graag kwaliteit leveren, bovendien is het erg leuk om producten zelf te maken.”

Door de jaren heen heeft Keurslagerij Veltmaat een trouwe, vaste klantenkring opgebouwd. “Van het begin af, waren we al keurslager. Daar komt best veel bij kijken! Zo krijgen we regelmatig controle op onverwachte momenten. Er wordt gekeken naar toonbankpresentatie, verzorging, personeel enzovoorts… Ook wordt gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie, die bacterieel onderzoek verricht op onze producten, zoals kipfilet en gehakt.

Op welk product ik het meest trots ben? Ons rundergehakt! Het is van een goede kwaliteit – het vlees is afkomstig van Blonde Aquitaine runderen – en heeft geen toevoegingen. Twee maanden geleden is het rundergehakt beoordeeld met een 10! Net als de gebraden gehaktballen overigens.”

In de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd in het slagersvak, zo vertelt Harold. “Als slager verkoop ik nu veel meer maaltijden, maar ook grill/barbecueproducten en grote stukken vlees zoals procureur of staartstuk. We doen dan ook heel veel aan bijscholing, cursussen en workshops. Onlangs heb ik een cursus saladeschotels afgerond!”

Keurslager Veltmaat is dan ook hét adres voor buffetten en catering (warme en koude gerechten). “Als extra service bieden wij onze klanten een gekoelde auto, die tijdens het feest ingezet kan worden als koeling. Hoe ik naar de toekomst kijk? Wel positief, zeker wat betreft onze locatie… Op het nabijgelegen 11 April plein wordt volop gebouwd en tegenover ons komt de nieuwe Hema. Zo zijn we straks helemaal klaar voor de toekomst!”

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.