Home / junioren van team happy tails zorgen voor verbazing in oostenrijk

junioren van team happy tails zorgen voor verbazing in oostenrijk

De weersomstandigheden waren niet fijn. Regen en zeer harde wind. Daan en Amy hebben echter laten zien, dat ze zeer goede gooitechnieken hebben ook al is er veel wind. Kroaten, Slovenen, Hongaren, Oostenrijkers, Russen en Tsjechen deden mee aan deze wedstrijd. Daan en Amy waren de enige Nederlanders die de verre reis getrotseerd hebben samen met hun moeders en waren tevens de enige kinderen in de open klasse. De jury uit Slovenië, Kroatië en Zwitserland was zeer onder de indruk van Daan en Amy.

Amy von Piekartz behaalde een 14e plaats met Taylor, een 10e plaats met Apryl en wist zich met haar twee toppers Kate en Ross te kwalificeren voor het Europees en Wereldkampioenschap. Daan gooide er nog heel veel schepjes bovenop. Hij stond in de finale throw & catch (afstandsgooien) en werd daarbij derde.

Daan won de titel van beste freestyler van het toernooi en werd tevens eerste van de open klasse. Daan had zich eerder al gekwalificeerd voor het EK en WK. Beladen met prachtige medailles en een schat aan leuke ervaringen konden de twee maandagochtend weer naar school. Zondagochtend hebben ze met alle 9 honden die mee waren de stad Wenen nog bezichtigd. En zijn ze tientallen keren met hun honden door toeristen op de foto gezet. Op de terugweg was in Duitsland een ongeluk gebeurd. Drie uur lang hebben ze met de bus stil gestaan op de snelweg. Daan en Amy hebben zich vermaakt met frisbeeën tussen de auto’s op de A44. Weer een nieuwe ervaring.

Het Europees kampioenschap wordt dit jaar georganiseerd in Den Ham door Hondenschool Happy Tails op 2 september aanstaande. Aanstaande zondag 25 juni organiseert Happy Tails een internationale kwalificatiewedstrijd bij Manege De Bosruiters aan het Ruiterpad in Den Ham. Toegang is gratis en toppers Amy en Daan doen uiteraard mee.

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.