historische vereniging nijluusen van vrogger fel tegen bomenkap

  De historische vereniging wijst erop dat veel cultuurhistorische elementen in Nieuwleusen de afgelopen tijd zijn verdwenen. Gebouwen en huizen in veenkoloniale stijl zijn onherkenbaar verbouwd of afgebroken. Ook herrineren de leden zich nog de kaalslag na de ruilverkaveling rond 1950. Gevreesd wordt voor eenzelfde scenario, nu bomenkamp aan de Jagtlusterallee dreigt.

  Ook benadrukt ‘Nijluusen van Vrogger’ dat de bomen aan de Jagtlusterallee ouder zijn dan alle andere bomen in de wijde omgeving. De vereniging noemt het de enige zichtbare verbinding met het oude verleden en meent dat het daarom gekoesterd moet worden.

  Lees de volledige brief van ‘Nijluusen van Vrogger’ aan de gemeente in de bijlage.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.