Home / herziening provinciaal inpassingsplan n340 n48 ter inzage

herziening provinciaal inpassingsplan n340 n48 ter inzage

In dit plan staat beschreven op welke wijze de opwaardering van de provinciale wegen in het Vechtdal worden uitgevoerd. Door de aanpassing in de plannen voor de aanpak van de Vechtdal verbinding veranderen ook enkele onderdelen in het inpassingsplan. Hierbij gaat het onder andere over het verlagen van de snelheid, het gebruik van geluidsreducerend asfalt en het veranderen van de bestemming van gronden –van een verkeersbestemming naar een woonbestemming- die niet meer nodig zijn voor de uitvoering van de plannen. Gedurende de periode dat het Provinciaal Inpassingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden op de wijzigingen in het PIP een zienswijze indienen.

Het inpassingsplan bekijken
De herziening 2017 van het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan N340/N48 Zwolle – Ommen met bijlagen, is vanaf 6 juni te downloaden via de website www.overijssel.nl/vechtdalverbinding. Daarnaast liggen de documenten van 6 juni tot 18 juli 2017 tijdens kantooruren ter inzage bij:
• Het provinciehuis van de provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle;
• Het gemeentehuis van de gemeente Dalfsen, Raadhuisstraat 1 in Dalfsen;
• Het gemeentehuis van de gemeente Ommen, Chevalleraustraat 2 in Ommen;
• Het gemeentehuis van de gemeente Zwolle, Lübeckplein 2 in Zwolle;

Inloopbijeenkomst
Op dinsdag 20 juni 2017 organiseert de provincie Overijssel een inloopbijeenkomst over de wijzigingen in het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan. De bijeenkomst vindt plaats in De Wiekelaar, G.W. Spiegelstraat 6 in Dalfsen. Geinteresseerden zijn welkom van 16.00 tot 20.00 uur. Iedereen kan vrij inlopen. Aanmelden is niet nodig. Deskundigen van de provincie zijn aanwezig om vragen over het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan te beantwoorden. Geinteresseerden kunnen ook 3D visualisaties van de ontwerpen bekijken.

Van ontwerp naar uitvoering
Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de provinciale wegen N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis-Slagharen heeft de provincie Overijssel een pakket aan maatregelen ontwikkeld. Het afgelopen jaar hebben de ontwerpen hiervoor definitief vorm gekregen in overleg met de betrokken partners in het gebied. Daarnaast zijn ter voorbereiding op de aanbesteding en uitvoering van de werkzaamheden een groot deel van de benodigde gronden en woningen aangekocht, kabels en leidingen verlegd en wordt medio dit jaar gestart met de aanleg van het viaduct over het spoor in het aan te leggen nieuwe tracé van de N340. De aanbesteding van het werk start in 2018 waarna de uitvoering in 2019 van start kan gaan. Meer informatie over de aanpak van de provinciale wegen in het Vechtdal is te vinden op: www.overijssel.nl/vechtdalverbinding.

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.