Home / gemeenteraad ommen presenteert profielschets voor nieuwe burgemeester

gemeenteraad ommen presenteert profielschets voor nieuwe burgemeester

Sinds 2007 heeft de gemeente Ommen al te maken gehad met vijf burgemeesters. Twee daarvan zijn voortijdig weg gegaan. Gerrit Jan Kok vertrok na vier jaar omdat hij als gedeputeerde van Overijssel werd aangesteld en Marc-Jan Ahne besloot zijn functie na ruim twee jaar neer te leggen, omdat de Rijksrecherche onderzoek naar hem deed wegens een mogelijke integriteitsschending.

Sinds 18 mei van dit jaar is Bas Verkerk waarnemend burgemeester van Ommen. Hij nam deze functie over van Mark Boumans die als burgemeester van Doetinchem werd benoemd. De planning is om in oktober van dit jaar een definitieve kandidaat voor te dragen voor benoeming door de Kroon.

In de profielschets zijn tevens uitkomsten opgenomen van een enquête die is uitgevoerd onder 129 inwoners van Ommen. Uit deze uitkomsten kwam een top 5 van bestuurscompetenties en vaardigheden naar voren. Daadkrachtig, besluitvaardig, doelgericht, open en humor. ‘Dienend leiderschap’ is de term die gebruikt wordt. De profielschets is unaniem aangenomen.

Alle documenten omtrent de extra gemeenteraad en de profielschets zijn terug te vinden op de website van de gemeente Ommen via: https://ommen.raadsinformatie.nl.

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.