Home / enthousiaste leden voor de werkgroep jeugd van de participatieraad gezocht

enthousiaste leden voor de werkgroep jeugd van de participatieraad gezocht

De gemeente Dalfsen heeft sinds 1 januari 2015 nieuwe taken op het gebied van zorg, jeugd, werk en inkomen en vindt het belangrijk dat vanuit de samenleving wordt meegedacht over het beleid. Eén van de manieren waarop de gemeente dit vormgeeft is door gebruik te maken van een adviesraad: de Participatieraad. Deze Participatieraad vertaalt de praktijk naar beleid en zet dit vervolgens om in gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente. De Participatieraad bestaat uit circa 15 leden en wegens vertrek van enkele leden van de werkgroep Jeugd, is de raad op zoek naar leden (m/v). De raad wordt inhoudelijk en secretarieel ondersteund door twee medewerkers van Zorgbelang Overijssel.
Leden van de Participatieraad denken actief en kritisch mee over de ontwikkelingen binnen het sociale domein, waardoor leden een belangrijke gesprekspartner van de gemeente Dalfsen zijn. De Participatieraad wordt betrokken bij het opstellen, uitvoeren en evalueren van het beleid en geeft de gemeente daarover gevraagd en ongevraagd advies. Omdat de Participatieraad uit inwoners van onze gemeente bestaat, verwacht de gemeente ook dat de leden in staat zijn signalen op te pakken uit de samenleving over de uitvoering en de effecten van het gemeentelijk beleid.
Omdat de gemeente Dalfsen alle taken gezamenlijk wil oppakken, is gekozen voor één raad die zo veel mogelijk onderwerpen in het sociale domein kan behandelen. Sommige onderwerpen vragen om bepaalde kennis of ervaring. Daarom is er voor een structuur gekozen waarbij de nieuwe Participatieraad is opgedeeld in zogeheten werkgroepen. Deze concentreren zich op Zorg, welzijn en ondersteuning; (WMO), Werk en inkomen en Participatie) en Jeugd en Jeugdzorg.
Van kandidaten wordt gevraagd dat ze woonachtig zijn in gemeente Dalfsen, ervaring en/of kennis en/of affiniteit hebben met Jeugd of zelf tot de doelgroep jongeren behoren, vanuit het algemeen belang kunnen denken, gericht zijn op samenwerking, geen bestuurlijke en/of ambtelijke functie bekleden in de gemeente Dalfsen, ongeveer 10 uur per maand beschikbaar zijn, beschikken over een lokaal maatschappelijk netwerk en signalen en ervaringen kunnen vertalen in advies.
De zittingstermijn is in beginsel vier jaar. Dit kan éénmaal met vier jaar worden verlengd.
Jij ontvangt professionele ondersteuning zodat de Participatieraad zijn werk goed kan doen; deskundigheidsbevordering en een vergoeding per kwartaal.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Xanter Wilhelm, voorzitter Participatieraad. Telefoonnummer (06-51 52 31 95) of via de e-mail xanter@rohda.nu of je kunt je vragen ook stellen aan het secretariaat van de Participatieraad via Anne Wil Lensen op telefoonnummer 074 – 250 01 55 of via de mail: info@participatieraaddalfsen.nl
Herken jij je in het gezochte profiel? Mail je motivatie en CV voor 25 juni 2017 naar info@participatieraaddalfsen.nl 

 

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Kaalslag

Kaalslag. Nee, niet op of in mijn hoofd, maar in onze tuin. Wat groeit en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.