Home / eerste bewoners nieuwe wijk oosterdalfsen verwelkomd

eerste bewoners nieuwe wijk oosterdalfsen verwelkomd

De eerste bewoners op Trechterbeker 5 en 7, Jelle Spies en Iris Brosius en Karin en Ronald Kooijman, waren aangenaam verrast. Zij wonen hier nu ongeveer een week en zijn erg tevreden. Jelle en Iris geven aan: “Zelfs met deze temperatuur is het lekker koel in de woning. De temperatuur wordt automatisch aangepast. Het verwarmen en koelen gebeurt door middel van een grondwarmte-winsysteem. Daarvoor zijn twee buizen de grond in gegaan tot 150 meter diepte. Op beide woningen liggen 24 zonnepanelen en de woning is geheel energieneutraal en gasloos.”

Ook het echtpaar Kooijman is erg blij met hun energie neutrale woning. Het was wel een vrij forse investering. Beide woningen zijn gebouwd door aannemer Hetebrij uit Nieuwleusen. De contacten met de gemeente en projectleider Henk Lammersen waren zeer goed. “Voor aanvang van de bouw waren er wat probleempjes met de forse bomen die achter de woningen staan. Maar doordat deze zijn uitgedund en dus onze zonnepanelen niet in de schaduw zetten is ook dat probleem de wereld uitgeholpen. Nu hebben we vrijwel de gehele dag volop zon op de achtergevel.”

Wethouder Klaas Agricola wenste de bewoners heel veel goede gezonde jaren toe in deze prachtige nieuwe wijk. “Maak er iets moois van is het advies en ik hoop dat jullie hier in deze prettige omgeving en buurt fijn kunnen wonen. Ondanks dat er nu twee woningen zijn bewoond, moet er aan de voorzijde van de woningen nog wel het een en ander gebeuren. “Het pad en de groenvoorzieningen zijn nog niet klaar, maar dat is van latere zorg”, zeggen de eerste bewoners van deze nieuwe wijk in Oosterdalfsen.

Lees ook

Na 20 jaar afwezigheid weer een USV vrouwen 1

NIEUWLEUSEN – Na een periode van 20 jaar afwezigheid staat er komend seizoen voor USV …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.