Home / echtpaar visscher van der meer 60 jaar getrouwd

echtpaar visscher van der meer 60 jaar getrouwd

“Ik ben jaren mantelzorger geweest maar de ziekte Alzheimer verslechterde dermate dat het thuis niet meer ging. Jammer dat ons huwelijk op deze manier een vervolg heeft gekregen”, zegt Frans. “Maar we hebben ‘samen’ een hele mooie tijd gehad. In het begin bezocht ik haar iedere dag, maar nu sla ik af en toe een dag over. Dat is beter voor ons beide.”

Frans werd geboren in Zwartsluis. Na de lagere school en MULO werkte hij vijf jaar bij de Rabo bank in Genemuiden. In 1959 werd hij benoemd tot directeur van de vestiging in Nieuwleusen. Frans was maatschappelijk een zeer betrokken Nieuwleusenaar. Hij was onder andere ruim dertig jaar bestuurder bij thuiszorg/Gr. Kruis nu Carinova, voorzitter De Hulstkampen, voorzitter kerkrentmeesters, voorzitter Oranjevereniging en oprichter Plaatselijk Belang in Nieuwleusen.

In 1990 werd aan hem een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. “Dat was mooi”, merkt Frans op, maar de benoeming in 1993 tot ereburger van Nieuwleusen heeft nog de meeste indruk op mij gemaakt.” 

Gepke is geboren in Eindhoven. Na de lagere school en de Mulo te hebben doorlopen, werkte zij vele jaren bij het telefoondistrict in Zwolle. In Nieuwleusen was zij de grondlegster van de Welfare groep en vele jaren leidster. Naast bestuurslid van het Rode Kruis, was zij ook bestuurslid van vereniging tot uitzending van het zwakke kind.

Schilderen was haar grote hobby. Haar voorkeur ging uit naar Hindelooper schilderkunst. Haar werken waren bij vele exposities te bewonderen. Hun beider favoriete vakantieland was Portugal. Dat werd vele jaren met de caravan bezocht. Het echtpaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Locoburgemeester Klaas Agricola kwam afgelopen vrijdagmorgen het diamanten echtpaar in woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen namens de gemeente feliciteren. (Tekst: Evert Jan Goos)

Lees ook

Expositie van Janny de Groot in de Mozaïek

LEMELERVELD – In kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld is momenteel een expositie te zien van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.