drie keer is scheepsrecht voor ovc 21

  Op tweede pinksterdag bonkte OVC ’21 voor de derde keer op de poort van de derde klasse. Feest, of een kater van Ommen tot Tokyo, voor Königsblauen von Kats? Een duiding die klinkt als een symfonie, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de schwung er de laatste weken uit is. Het korps van Kats snakt naar het eind na een slopend seizoen. Niet verwonderlijk, maar zorg dan wel dat het een ‘happy end’ wordt! Nog een keer vol op de trapper! Met kalifaatachtige overgave! Natuurlijk, er waren schorsingen en blessures, maar kom hé, geen gezeur, er staan straks heus wel elf man aan de start en die moeten het doen! Belangrijk is wie en wél zijn, niet wie er níet zijn! Schietgebedjes naar boven. Daman en Nouri. Wie van de twee topschutters is ‘on fire’, of nee, liefst allebei natuurlijk.

  Tot zo ver de bespiegelingen vooraf. De wedstrijd dan maar. Behoudens een ultrakorte slaapwandelperiode pal na rust is de thuisclub niet in problemen geweest. Eerlijk is eerlijk, de aanhang van Bellingwolde zorgde met rookbommen, spandoeken en verbaal voor vertier en commotie op Westbroek. Gelukkig kwam het tumult vanaf de zijlijn en niet in het veld. Op vertrouwde grond lieten de Ommenaren vanaf minuut een weten dat er niets te halen viel in het Vechtdal en dat de bestelde boeketten bestemd waren voor de eigen spelers.

  En het zat mee. Eerste kans. Of kans…, mogelijkheid. Een pegel van gelegenheidsback Stijn Schuurman kon worden gepareerd door doelman Hamstra, maar die had geen antwoord op de rebound van Damon Nouri. Als kort voor rust Koen Daman de bal perfect in de loop van Jeroen Legebeke geeft kan Hamstra voor de tweede keer vissen en begint het te leven op Westbroek. De aanhang, die al twee keer het deksel op de neus kreeg krijgt kleur op de wangen. En Daantje Zwinselman? Poeh, poeh, poeh, de afzwaaiende goalie heeft pal na rust een engeltje op de lat. Inzetten van Lesley en Jesse Korte spatten op de lat uiteen. Nico Kats ontploft zowat langs de lijn, “*#@ (censuur), bij de les!”

  OVC ’21 herpakt zich. Nee, van terugverdedigen kun je Koen Daman niet beschuldigen. Die spaart zijn energie liever voor aanvallende acties. Net op moment dat gezegd wordt, “tjonge jonge, Koentje heeft veel balverlies vandaag”, pikt de captain een balletje op, schakelt, passeert drie man en schuift de Derby Star langs Hamstra. 3-0, wereldactie! Buit binnen. Tyron Schokker mag zijn invalbeurt van een gouden lijst voorzien en tilt met twee fijne oprispingen de score naar vijf. 5-0, het staat er echt.

  Niet veel later gaat Nico Kats de lucht in, terwijl de champagne rond spuit. OVC ’21 is derdeklasser! De barmedewerkers krijgen het vervolgens flink voor de kiezen. De prethaak staat continu neerwaarts. Ach, mag het een keer! Tjonge jonge, jonge, dit was bloed, zweet en tranen. Hè, niet dat oubollige ‘We are the Champions’, van Queen. Doe maar ‘Happy’ van Pharrell Williams, maar dan wel met de volumeknop wijd open, want dit mag gevierd worden toch!?

  Foto’s en verslag: Willem Lampe

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.