Home / dauwtrappen voor goede doelen in nieuwleusen

dauwtrappen voor goede doelen in nieuwleusen

“Er zijn al circa honderd deelnemers onderweg”, zegt Romke. “Het is prachtig weer en de verwachting is dat we ver over de driehonderd deelnemers komen.” Toerclub Nieuwleusen houdt elk jaar op Hemelvaartsdag de traditionele Rabo dauwtraptocht. Voor iedereen is er een geschikte afstand. De routes zijn met pijlen uitgezet en voeren, afhankelijk van de gekozen afstand, door het prachtige Vechtdal of over de Veluwe. Er is een langere en kortere route met halteplaatsen in Hattem en Boerhous aan de Vecht in Dalfsen.

“Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro en iedere euro wordt aan de goede doelen besteed”, vervolgt Romke. “De helft van de opbrengst van de dauwtraprit gaat naar Kledingbank Nieuwleusen en de helft gaat naar Tour du ALS. De deelnemers zijn enthousiast over de goede doelen en vaak geven ze ook nog wel iets extra’s.”

De Kledingbank Nieuwleusen levert een bijdrage aan de armoedebestrijding in de gemeente Dalfsen en directe omgeving door herbruikbare kleding te verstrekken aan mensen die dit niet (meer) zelf kunnen bekostigen. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Ook daar gaat een gedeelte van het inleg geld naar toe.

Lees ook

NL-Alert steeds vaker ingezet in Overijssel

REGIO – NL-Alert wordt steeds vaker ingezet bij noodsituaties. Zo zijn vorig jaar in heel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.