dag van het kasteel op buitenplaats de horte

  Tijdens de Dag van het Kasteel organiseren Landschap Overijssel en By Mölle een speciaal programma voor jong en oud. Zo kun je je opgeven voor een excursie met gids. Ook zijn er twee wandelroutes uitgezet. Voor volwassenen is er een wandeling van 5 km met verhalen over de natuur en cultuur van De Horte. Voor kinderen is er een beleef-tocht van 2,5 km met tal van leuke weetjes. De wandelroutes zijn gratis af te halen op het terras in de historische boomgaard van De Horte. Hier kun je ook een kopje koffie of thee drinken vanuit de Italiaanse koffie-kar met taart uit de streek.

  Bijzonder is dat Buitenplaats de Horte nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Verscholen tussen de bomen ligt ’t Witte Huis, een historisch pareltje uit begin 1900 dat diende als biljartkamer voor de landheer. Bijzonder erfgoed en recent ingericht als fijne buitenplek om te logeren.

  Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de graslanden bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Met wat geluk zie je hem door de gracht zwemmen.

  Excursies: 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Graag vooraf aanmelden voor de excursie via www.landschapoverijssel.nl of via 0529-401 731

  Buitenplaats De Horte: Poppenallee 39, 7722 KW Dalfsen
  www.landschapoverijssel.nl en www.bymolle.com 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.