Home / concertdoop vocalicious in bostheater

concertdoop vocalicious in bostheater

Na de stormloop bij de oprichting in 2013, er kwam een ledenstop bij tachtig, is het koor definitief uit de kinderschoenen. Onder leiding van dirigent Karlijn van Olst – Kunnen is er een grote sprong in ontwikkeling gemaakt. Zondagmiddag 11 juni wordt een concert van formaat neergezet. De toegang is gratis.

Tweemaal eerder bruiste het Bostheater bij een optreden van Vocalicious, waarvan de Ommenaren in steeds groter getale kwamen genieten. Het koor wordt door hen omarmd, vanwege de bezieling en het gevarieerde poprepertoire dat eruit springt door de authentieke arrangementen. Multitalent Karlijn van Olst – Kunnen slaagt erin voor Vocalicious een opvallend eigen geluid te creëren met 4 tot 6 stemmige interpretaties van boeiende en aanstekelijke songs uit vele decennia. Met z’n tachtigen bij elkaar staat er dan heel wat bezieling op het podium.

Het Bostheaterconcert is Engels maar ook Nederlandstalig en vol oude en nieuwe hits, om keihard op mee te zingen, te dansen of stilletjes door geraakt te worden. Dat laatste bijvoorbeeld bij ‘My Immortal’ van Evanescense en met ‘Wake me up’ van Avicii of ‘Umbrella’ van The Baseballs. En ja, ook muziek van André Hazes. Volop nieuw repertoire van het koor, geschikt voor jong en oud.

Ondanks bezuinigingen van overheid en bedrijfsleven weten de Ommenaren de amateurmuziek-scene levendig te houden. Dat blijkt uit het voortbestaan van diverse fanfarekorpsen en koren. Dat Vocalicious, het enige popkoor, in het hart van publiek en leden zit, blijkt uit het feit dat het ledenbestand nog niet is uitgedund. Integendeel, en dat is bijvoorbeeld te horen aan de mooie mannenstemgroepen.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.