christenunie overijssel stelt vragen over criminaliteit op het platteland

  Zo wil de ChristenUnie weten in hoeverre er in Overijssel sprake is van een capaciteitsprobleem van de politie op het platteland en of dit ook betekent dat er sprake is van een inzettekort? Wat vindt het college van de reactie van de politiebaas Oost Nederland, die de kritiek van de provincies onzin noemt? Waar is het merkbaar in Overijssel? Welke keuzes worden er gemaakt? En wat lost het opknippen van de te grote regio Oost op?

  De ChristenUnie is blij dat de commissaris van de koning het rapport over de capaciteitsproblemen heeft ondertekend. De vraag is echter wat de commissaris van de koning hiermee wil bereiken en betekent dit dat de commissaris zich ook de komende tijd gaat inzetten voor volwaardige politiecapaciteit op het platteland?

  Naar aanleiding van het rapport en de opvattingen van de hoogste politiebaas in de regio vraagt de ChristenUnie zich af welke rol de provincie überhaupt heeft op dit gebied en verdient een coördinerende rol niet meer profiel nu er een nationale politie is gekomen?

  Keurmerk Veilig Ondernemen-Buitengebied
  Het buitengebied Hengelo/Vorden heeft het keurmerk vanwege het samenwerkingsverband tussen de gemeente, politie, brandweer, het OM, Land-en Tuinbouw Organisatie (LTO), Cumela, Agrio en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) gekregen. Zij maakten gezamenlijk een plan van aanpak voor het buitengebied.

  De ChristenUnie is voorstander om een samenwerkingsverband te initiëren voor alle buitengebieden in Overijssel waarbij publiek en private partijen gezamenlijk een plan maken voor de aanpak van criminaliteit in de buitengebieden. Daarbij wordt toegewerkt naar het keurmerk Veilig Ondernemen-Buitengebied (in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie).

  De ChristenUnie overweegt op basis van de beantwoording van de vragen een motie daarover in te dienen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.