Home / cda waarom geen steun voor ommerschans

cda waarom geen steun voor ommerschans

“Voor zover de CDA-fractie bekend, is de provincie Overijssel gevraagd mede-indiener te zijn van de aanvraag om toelating maar is hierover negatief beschikt door GS. Wel heeft de provincie een subsidie verstrekt voor de aanvraagkosten en heeft de Ommerschans in het verleden een subsidie ontvangen. Wij zijn erg benieuwd waarom GS deze afweging heeft gemaakt en daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld”, legt woordvoerder Cultuur Jeroen Piksen uit.

Kansen voor leefbaarheid en toerisme
“De provincie heeft leefbaarheid van het platteland en kansen voor toerisme hoog op de agenda staan. Plaatsing op de Werelderfgoederenlijst van UNESCO betekent een internationale erkenning van de uitzonderlijke betekenis van een locatie. Daarnaast zijn Werelderfgoederen geliefd als toeristische trekpleisters. We zijn gewoon erg benieuwd waarom we als provincie het enige Overijsselse object dat in aanmerking kan komen voor deze titel niet actiever wil ondersteunen”, aldus Piksen.

Internationale erkenning
Minister Bussemaker heeft de vijf voormalige Koloniën van Weldadigheid in Nederland genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Sinds 2012 is er door provincies, gemeenten en experts samengewerkt aan het opbouwen van het nominatiedossier. In de zomer van 2018 zal het Werelderfgoedcommité over de toelating besluiten.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.