Home / burgemeester hardenberg een dag schaduwburgemeester van samtgemeinde emlichheim

burgemeester hardenberg een dag schaduwburgemeester van samtgemeinde emlichheim

In de grensgemeenten van de provincie Overijssel en het Landkreis Grafschaft Bentheim, waar Emlichheim deel van uit maakt,zijn er volop kansen om de samenwerking verder te versterken. Op het gebied van arbeidsmarkt, infrastructuur, veiligheid, recreatie en toerisme worden in de grensregio meer en meer de samenwerkingsmogelijkheden benut. Op al deze terreinen wordt ‘landsgrensontkennend’ samengewerkt om de kracht van de regio te benutten.

Grensteam
Aan beide zijden van de grens is er volop vraag naar beroepskrachten. Euregionaal maakt Hardenberg onderdeel uit van een grensteam om grensoverschrijdende arbeid te stimuleren. Maandelijks is er in Hardenberg een spreekuur van een adviseur van het Duitse arbeidsbureau voor actieve bemiddeling van Nederlandse werkzoekenden. Het aantal vacatures in diverse sectoren in de grensregio neemt toe. Medio augustus organiseren gemeente Hardenberg en gemeente Emlichheim in samenwerking met enkele zorginstellingen in Emlichheim een open dag voor Nederlandse werkzoekenden, die aan de slag willen in Duitsland.

Vrijetijdseconomie
Op het gebied van de vrijetijdseconomie biedt de Vechtdal-gemeente Hardenberg volop mogelijkheden voor de bezoekers uit het Landkreis. De Vecht verbindt van oudsher beide regio’s. Aan beide zijden van de grens varen de Vechtezompen, waarmee een stuk cultuurhistorie in het grensgebied in ere hersteld is. De Vechtezomp geeft een extra impuls aan het toerisme in het gebied. Ook biedt het Landkreis Grafschaft Bentheim aantrekkelijke toeristische mogelijkheden voor bezoekers uit Overijssel.

Onderwijs en arbeidsmarkt
Gemeente Hardenberg is onder meer aangesloten bij het Rijnland Instituut, het grensoverschrijdende samenwerkingsverband van het regionale beroepsonderwijs (HBO en MBO) met partners in de beroepenvelden op het gebied van de Duits-Nederlandse internationalisering. Door krachtenbundeling van onderwijsinstellingen en overheden aan beide kanten van de Nederlandse-Duitse grens kan alert en krachtig ingespeeld worden op de vraag uit de Euregionale arbeidsmarkt.

Lees ook

Sociale Tuin Nieuwleusen ontvangt taart van D66

NIEUWLEUSEN – Als blijk van waardering voor de inzet van vrijwilligers geeft D66 Dalfsen jaarlijks …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.