Home / boek van de week is beschadigd

boek van de week is beschadigd

Detective Jeff Hinkley werkt voor de BHA, de British Horseracing Authority, een geweldige baan waarbij hij undercover onderzoek doet naar misstanden in de paardenracerij in Groot Brittannië. Dankzij zijn fenomenale geheugen voor gezichten en zijn kennis van zowel de feiten als van de roddels in het circuit, weet hij van elke jockey, trainer, bookmaker, eigenaar en zelfs van alle leden van de Raad van Bestuur van de BHA de nodige zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo doet hij nu onderzoek naar een dubieuze trainer. De man had al eens een schorsing aan de broek en heeft de afgelopen winter zijn paarden doping gegeven en is nu voor acht jaar verbannen van de renbanen. Tijdens een achtervolging van de verdachte trainer is Hinkley plotseling getuige van een bizarre moord.

Doping en chantage
De moord lijkt de intro op steeds meer dopinggevallen, races worden op bizarre wijze gesaboteerd, chantage van het hoogste niveau brengt de BHA vreselijk in de problemen. Als de media zich dan ook nog beginnen te roeren is het bestuur ten einde raad en wordt Hinkley als een undercover in het kwadraat ingezet om de dader op te sporen. Op eigen kracht en zonder de politie in te schakelen lijkt het schier onmogelijk de geraffineerde chanteur te pakken te krijgen. Inventief en vasthoudend begint Hinkley aan zijn opdracht, lang tast hij in het duister, maar als de wanhopige dader steekjes laat vallen, weet Hinkley dat hij op het goede spoor zit.

Vader en zoon Francis
Felix Francis is de zoon van Dick Francis, auteur van tig detectives die allemaal iets met de paardenwereld te maken hebben. Felix en Dick publiceerden voor de dood van Dick samen drie detectives, ‘Beschadigd’ is het vierde soloproject van Felix. Net als in de boeken van Dick heeft Felix Francis een uitgesproken sympathieke held als hoofdpersoon. De toon van de boeken van Felix is net iets zakelijker, iets meer van deze tijd. Het plot van ‘Beschadigd’ is ronduit origineel, kortom, deze detective laat je op het puntje van je stoel zitten maar weet ook elke keer weer een glimlach tevoorschijn te brengen.

Het boek ‘Beschadigd’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl 

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/ 

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.