Home / bloemen voor svi tranen voor ozc

bloemen voor svi tranen voor ozc

Een acute aanval van de gekke koeienziekte, ernstige buikloop of een uitbraak van builenpest in de gelederen van SVI daargelaten, mocht op voorhand worden gesproken van een missie die gedoemd is te mislukken. Maar goed, de negentig durende martelgang (voor OZC), dan wel zegetocht (voor SVI) moest nu eenmaal volgens het wedstrijdschema van de KNVB worden ondergaan.

Liefst drie bussen stonden geparkeerd aan de Sportlaan op Westbroek. Veel Zwolse supporters wilden getuige zijn van de strafexpeditie van hun favorieten in het Vechtdal. Goed, een galavoorstelling werd het niet. OZC gaf zeker in het eerste bedrijf redelijk partij en hield de Zwolse furie aardig in toom. Het ging pas mis in het tweede bedrijf, nadat trainer Joram Hendriks Nico Veldman speeltijd gunde. De jonge invaller haalde direct zijn gram door de eerste de beste bal binnen te jassen. Nog geen twee minuten later kon doelman Mark Bennemeer voor de tweede keer de trieste gang naar het doelnet maken en weer was Veldman de beul.

Het moet gezegd, OZC gaf niet op. Zocht het doel van Remco van der Weg, maar de Zwolse sluitpost was niet van plan te capituleren. Nou ja, 0-2 of 0-3, wat maakt het uit, de guillotine was toch al gevallen. 0-3 dan maar. Cinan Cumert gaf de promotiewedstrijd een persoonlijk tintje. Na het laatste fluitsignaal de verwachte taferelen, een uitzinnige Zwollenezen en mopperende, of stilletjes wegsluipende Ommenaren. Na een jaar afwezigheid is OZC weer terug bij af, in de derde klasse.

Foto’s: Willem Lampe

Lees ook

Leerlingen OBS Dennenkamp werken mee aan Schone Rivieren

OMMEN – Zaterdagmorgen 25 september hebben leerlingen uit de hoogste groepen van basisschool De Dennenkamp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.