alfa college hardenberg wint zilveren schoolkantine schaal

  Het Alfa-college vindt het belangrijk dat studenten en medewerkers fit en gezond zijn. Naast sport-, beweeg- en weerbaarheidsactiviteiten draagt ook een gezonde schoolkantine hieraan bij. Het Alfa-college voldoet ook aan negen uitstralingspunten en in de kantine groente en fruit aangeboden. Uit onderzoek is gebleken dat mensen gezonder kiezen als gezonde producten ruim voor handen zijn en aantrekkelijk gepresenteerd worden. Ook de volgorde waarin producten worden aangeboden en de plaats waar ze liggen, beïnvloedt keuzes.

  Cateringmedewerkers Karin Spijker en Judith Olsman-Grootenhuis hebben zich ingezet voor de Gezonde Schoolkantine Schaal. Er werd een kantinescan ingevuld en foto’s van de presentatie in de kantine naar het Voedingscentrum gestuurd. Judith: “In de kantinescan hebben we het hele assortiment beschreven, van buffet tot snoep-, frisdrank- en koffieautomaten. Het was een hele klus, want wij verkopen bijvoorbeeld geen voorverpakte broodjes, maar laten onze studenten hun broodje en beleg zelf kiezen.”

  Gezonde keuzes op ooghoogte
  Het aanbod in de snoep- en frisdrankautomaten werd herzien en opnieuw ingedeeld. Judith: “De gezonde keuzes liggen nu op ooghoogte. Denk aan de ontbijtkoek in de snoepautomaat en de lightdrankjes in de frisdrankautomaat. Ook hebben we in automaten kleinere verpakkingen van maximaal 110 calorieën. Bij de kassa presenteren we alleen nog gezonde producten en als we een broodje met een drankje in de aanbieding hebben kiezen we niet meer voor cola of sinas, maar voor een flesje water.” In de gezonde schoolkantine van het Alfa-college is water volop beschikbaar, zowel op kamertemperatuur als in de koeling. Nieuw is het watertappunt waar iedereen gratis zijn of haar flesje kan vullen.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.