actiegroep behoud de bomen aan de jagtlusterallee zeer blij en opgelucht

  De actiegroep was niet groot (zeven personen) maar sinds we in januari zijn begonnen kregen we steeds meer sympathisanten. We hebben hard gewerkt en vele acties gehouden. Gelukkig ook veel publiciteit gehad. Bomen geven veiligheid”, benadrukt Femmie nog maar eens vol overtuiging. Maar daar wil niet iedereen aan. De automobilisten laten het wel uit hun hoofd om bijvoorbeeld iets anders te doen. Met deze bomen moeten zij de aandacht volledig op de weg houden en dat komt de veiligheid ten goede.”

  Femmie kan zich nu niet meer voorstellen dat het nu nog teruggedraaid gaat worden. Zij realiseert zich wel dat niet iedereen in het dorp blij is met dit plan. Ook zij kennis genomen van de mening van enkele ondernemers die vinden dat de weg juist wel moet worden aangepakt. Het plan zou negatieve gevolgen hebben en het huidige besluit zou een belemmering zijn voor de toekomstige groei van Nieuwleusen en omgeving. ‘Want het zijn er geen zeshonderd, maar ruim vierhonderd die gekapt zouden worden. Dat gaat een liefhebber natuurlijk aan het hart, maar bij de herinrichting als 80-kilometerweg worden er 280 terug geplant. Dan gaat het nog maar om het verlies van ruim honderd bomen’ is de mening volgens enkele ondernemers. De ondernemers weten nog niet hoe het protest tegen het besluit van de raad vorm te geven. Voor flyeren en posters ophangen zijn ze te druk met ondernemen. Maar er worden nog wel allerlei andere acties bedacht. Zij zijn nog niet van plan de handdoek in de ring te gooien.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.