Home / actiegroep behoud de bomen aan de jagtlusterallee zeer blij en opgelucht

actiegroep behoud de bomen aan de jagtlusterallee zeer blij en opgelucht

De actiegroep was niet groot (zeven personen) maar sinds we in januari zijn begonnen kregen we steeds meer sympathisanten. We hebben hard gewerkt en vele acties gehouden. Gelukkig ook veel publiciteit gehad. Bomen geven veiligheid”, benadrukt Femmie nog maar eens vol overtuiging. Maar daar wil niet iedereen aan. De automobilisten laten het wel uit hun hoofd om bijvoorbeeld iets anders te doen. Met deze bomen moeten zij de aandacht volledig op de weg houden en dat komt de veiligheid ten goede.”

Femmie kan zich nu niet meer voorstellen dat het nu nog teruggedraaid gaat worden. Zij realiseert zich wel dat niet iedereen in het dorp blij is met dit plan. Ook zij kennis genomen van de mening van enkele ondernemers die vinden dat de weg juist wel moet worden aangepakt. Het plan zou negatieve gevolgen hebben en het huidige besluit zou een belemmering zijn voor de toekomstige groei van Nieuwleusen en omgeving. ‘Want het zijn er geen zeshonderd, maar ruim vierhonderd die gekapt zouden worden. Dat gaat een liefhebber natuurlijk aan het hart, maar bij de herinrichting als 80-kilometerweg worden er 280 terug geplant. Dan gaat het nog maar om het verlies van ruim honderd bomen’ is de mening volgens enkele ondernemers. De ondernemers weten nog niet hoe het protest tegen het besluit van de raad vorm te geven. Voor flyeren en posters ophangen zijn ze te druk met ondernemen. Maar er worden nog wel allerlei andere acties bedacht. Zij zijn nog niet van plan de handdoek in de ring te gooien.

 

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.