Home / zp dalfsen in creatiespiraal

zp dalfsen in creatiespiraal

ZP Dalfsen heeft het Gruthuuske verlaten en zal zich verplaatsen door het dorp. Zo’n 60 leden willen de zichtbaarheid en samenwerking en daarmee de positie van Zelfstandig Professionals in Dalfsen versterken en lokaal ondernemen bevorderen. “Samen zijn we meer! Onder andere daarom wordt in samenwerking met de gemeente ook hard gewerkt aan het Symposium ‘Visie en Lef’ op 10 juli, bedoeld voor alle ondernemersclubs in de gemeente Dalfsen”, laat het bestuur weten. “Een sterk lokaal ZP-ondernemersklimaat stimuleert de sociale verbondenheid in Dalfsen en draagt bij aan innovatie en aan versterking van de lokale economie.”

Na de bestuurlijke zaken, liet Wilma Nijboer van Nijboer Coaching de aanwezigen kort kennismaken met de creatiespiraal: “De spiraal beschrijft de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid. Deze tool van Marinus Knoope geeft die weg in twaalf stappen aan. Dit is ook toe te passen op het ondernemerschap. Vandaar dat we er vanavond even van ‘proeven’ en ons zelf vragen stellen, zoals: Waar kom jij je bed voor uit? Wat wil jij bijdragen aan de samenleving? Het is een handig hulpmiddel om van wens naar werkelijkheid te komen in je ondernemerschap!”

Nijboer coaching heeft als slogan: ‘ontspannen werken, ontspannen ondernemen’ en de zelfstandig professionals werd gevraagd allemaal hun ogen te sluiten en te letten op eigen ademhaling om ontspanning in hun brein te brengen. “Dat levert ideeën op! Door wensen te visualiseren, dan te presenteren en te onderzoeken, ben je weer enkele stappen op weg naar realisering. Maar vergeet niet de ander te vragen om hulp en advies om je verder te brengen”, legt Wilma uit. Daarom deelden de aanwezigen hun wens met elkaar en lieten zij zich inspireren.

“Geplande activiteiten hebben de neiging om te gebeuren. Wat ga jij concreet doen, of niet meer doen? Dan: aan de slag en ook doorzetten, want er is altijd een periode dat je denkt: ‘waar ben ik mee bezig?!’ Vraag je af waarom je dit wilde en ga je bezinnen. Let op positieve reacties, zie je succes want genieten van je succes vult je energie weer aan. Maak ruimte in eigen agenda om je eigen bedrijf te bekijken. Overstijg de waarde van de dag en kom zelf in ‘the lead’; geloof in jezelf en pak de regie!”

Na deze workshop in een notendop verlieten de ZP’ers gevoed en opgeladen de bijeenkomst om verder te bouwen aan hun Dalfser ondernemingen. Kijk voor meer informatie op www.zpdalfsen.nl.

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.