Home / vov maakt zich zorgen over verontreinigd afvalwater bij witharen

De Volkspartij Ommen Vooruit maakt zich grote zorgen over  de lozing van verontreinigd water op een weiland bij Witharen. De partij vraagt opheldering van de gemeente Ommen.

vov maakt zich zorgen over verontreinigd afvalwater bij witharen

Uit de tv-uitzending van De Monitor van afgelopen zondag bleek dat er vanaf het bedrijf Jacobs uit Balkbrug verontreinigd water is afgevoerd en geloosd op een grasland. Uit onderzoek bleek dat de grond waar het afvalwater geloosd is, zware metalen en kankerverwekkende stoffen bevat. Een trekker van een tuincentrum uit Ommen zou het vervuilde water hebben vervoerd.

De fractie van de VOV vreest dat het lozen van verontreinigde afvalwater binnen een waterwinningsgebied grote gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Partijleider Gerrit de Jonge noemt het onacceptabel en eist opheldering van de gemeente Ommen. Hij wil weten onder andere weten wanneer de gemeente geïnformeerd is over het voorval en waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld.

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/lbVdbHpYc2Q”]

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.