vov maakt zich zorgen over verontreinigd afvalwater bij witharen

  Uit de tv-uitzending van De Monitor van afgelopen zondag bleek dat er vanaf het bedrijf Jacobs uit Balkbrug verontreinigd water is afgevoerd en geloosd op een grasland. Uit onderzoek bleek dat de grond waar het afvalwater geloosd is, zware metalen en kankerverwekkende stoffen bevat. Een trekker van een tuincentrum uit Ommen zou het vervuilde water hebben vervoerd.

  De fractie van de VOV vreest dat het lozen van verontreinigde afvalwater binnen een waterwinningsgebied grote gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Partijleider Gerrit de Jonge noemt het onacceptabel en eist opheldering van de gemeente Ommen. Hij wil weten onder andere weten wanneer de gemeente geïnformeerd is over het voorval en waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld.

  [youtube url=”//www.youtube.com/embed/lbVdbHpYc2Q”]

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.